Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ddx8gu8b, 2017-12-11
wh0cd37206 cephalexin sildenafil citrate tablets xenical diet pills
m6tqfida, 2017-12-11
wh0cd520802 buy advair diskus buy levaquin
ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril

Вентилация със слънчева енергия

Климатизация, вентилация и отопление - Вентилация със слънчева енергия

Вентилация на помещения с помощта на слънчева енергия – това е естествен начин за използване конвекцията на въздуха, нагрят от слънцето.

Системите за кондициониране на въздуха и механичната вентилация в продължение на десетилетия бяха стандартните методи за екологичен контрол в много видове здания и помещения.

Глобалното затопляне, замърсяването, а и намаляването на енергоизточниците доведоха до нов екологичен подход в разработваните проекти.

Иновационните технологии, наред с био-климатичните принципи и традиционните методи за проектиране често се комбинират за създаване на нови и потенциално успешни проектни решения.

Слънчева вентилация – едно от тези понятия, на които в днешно време се обръща особено внимание, правят се изследвания и експерименти.

Слънчев комин (често го наричат още и топлинен комин) – начин за подобряване на естествената вентилация на зданията с използване на конвекцията на въздуха, нагрят с помощта на слънчева енергия. Сам по себе си той представлява вертикална вентилационна шахта, използваща слънчевата енергия за създаване и увеличаване на естествената вентилация на зданията.

Използването на слънчевата енергия за създаване на естествената вентилация на зданията е намирало приложение още в древността, особено в Средния изток, а така също и при римляните, които са имали широки познания по физика.

Най-обикновеният слънчев комин представлява боядисана в черно тръба.

През деня слънчевата енергия нагрява тръбата и въздуха в нея, създавайки по този начин въздушен поток. Ефектът на всмукване в основата на комина може да се използва за проветряване и охлаждане на помещенията в сградите.

В много страни това е много лесно да се осъществи, използвайки енергията на вятъра, но в горещите безветрени дни слънчевият комин може да осигури вентилация там, където такава няма.

Този необикновен начин за вентилация може да се използва за проветряване на дома или офиса по пътя на геотермалния топлообмен, или за да се проветри някое специфично помещение, например тоалетна или компостна яма.

Източник: stroitelstvoto.blogspot.com

 

 

 
Тази страница е видяна 8223 пъти.

Начало /  / Вентилация със слънчева енергия