Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Ще публикуват прекъсванията на тока

Любопитно - Ще публикуват прекъсванията на тока

Данните за прекъсванията на тока ще бъдат публикувани, предвижда новата методика за качеството на тока, която готви Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР),

предаде репортер на Агенция "Фокус". В сметката на абоната това няма да бъде посочено, но за всеки конкретен случай ще може да се проверява, ако има съмнения. Регулаторът счита, че ще се увеличат и възможностите му за контрол - дали тези прекъсвания са заради липса на инвестиции или в резултат на форсмажорни обстоятелства. Диспечерите ще отчитат в обща система прекъсванията и резултатите ще се обобщават. В шестмесечен срок трябва проблемите да се отстраняват. ДКЕВР ще следи дали инвестиционната програма на дружествата води до отстраняване на проблемите с прекъсвания на тока.
Ще има два вида прекъсвания - планирани - за извършване на ремонтни работи и непланирани.
Очертават се зони, където има чести прекъсвания на тока по различни причини - например строителство и те трябва да влязат в инвестиционните програми и съответно проблемът да бъде отстранен.
Очевидно е, че има проблеми с прекъсванията и те обикновено са свързани с определени райони, посочи председателят на комисията Ангел Семерджиев.
Новата методика, подготвена от регулатора, ясно отделя форсмажорните условия, които причиняват прекъсвания на електричеството и тези, които са следствие от недостатъчно инвестиции. При неизпълнение на целевите показатели, заложени в методиката, това ще се отразява върху приходите на компаниите. Семерджиев заяви, че в новата методика ще бъдат ясно указани правата на потребителите при спиране на тока и ще се защитават техните интереси.
Досега трите основни електроразпределителни компании използваха методики, които бяха трудно сравними. Практическата стойност на новата методика е много по-висока, повишена ще бъде и обективността, стана ясно от думите на Семерджиев.
Предвиждат се икономически стимули предприятията да подобряват качеството с темпове, характерни за европейските страни. Използвахме опита на останалите оператори от ЕС и се създаде нова методика, голяма по обем и тя ще бъде прилагана от следващия регулаторен период, каза още той.
Предстои обществено обсъждане на методиката.
Веселина ЙОРДАНОВА
Тази страница е видяна 4748 пъти.

Начало /  / Ще публикуват прекъсванията на тока