Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Във Видин няма интерес към отопление с еко пелети въпреки изгодната им цена

 -

Въпреки изгодната цена от 18 стотинки за килограм - наливно, готовите пакети са с цена 25 ст. за килограм, търсенето от видинчани е слабо, съобщиха от цеха, където те се произвеждат.

Тон от тези еко пелети излиза към 180 лева. Едва няколко човека на ден минава оттам, за да си купят, заявиха продавачите. Цената безспорно е изгодна - за ден изгарянето на тези екологични пелети е в зависимост от квадратурата на отопляемото помещение и излиза средно3 лева. Само за сравнение при отоплението с традиционните твърди горива като въглища и дърва цената варира нагоре- цената на тон въглища е двойно по-висока, а ако се купуват на дребно чувалчето от 25 кг те са с цена 8 лв. Дървата в момента се търгуват за 45 лв. за ненарязаните метровки или от 50 до 65 лв. за кубик нарязани и нацепени дърва. Причината е слабата популярност на този вид еко средство за отопление сред местните хора и цената на специалните системи(горелки), в които този вид еко гориво се изгаря, която е доста висока - минимум 1600 лева. Има начини те да се изгарят и в обикновените системи за парно отопление, като се ползва т.нар. горно горене, казаха видинчани. Те ползват еко пелети в системите си за парно отопление и в камините с водна риза напълно успешно. 
От фирмата, които правят този вид гориво, казват, че въпреки слабото търсене производството им е изгодно, защото това е отпадъчен продукт след правенето на олио, а и големи количества се изнасят за Гърция.
Железарските магазини, където се предлагат печки на твърдо гориво, отчитат най-голямо търсене на печки тип камина, които са с цена от 90 до 300 лева. Търсят се още и печките от типа „циганска любов”, при които цената също варира около 100 лева.

Източник: www.focus-news.net

Тази страница е видяна 12510 пъти.

Начало /  / Във Видин няма интерес към отопление с еко пелети въпреки изгодната им цена