Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Изисквания към проектирането на Вентилационната инсталация

Изисквания към проектирането на Вентилационната инсталация

Чрез общообменната вентилация се улавят вредности, отделяни равномерно в целия обем на помещението. Местната смукателна вентилационна инсталация се използва при съсредоточено отделяне на вредни газове, пари, аерозоли в определени участъци от помещението. Смукателните устройства се разполагат в близост до самите източници над тях или отстрани, в зависимост от вида на източника и протичащия технологичен процес, като могат напълно или частично да го покриват. По възможност смукателят би следвало най-пълно да изолира източника на вредни вещества от околния въздух. Обикновено местните смукатели се проектират като отворени - чадъри, бордови смукатели, смукателни маси и странични смукатели; полуотворени - смукателни шкафове и камери, смукателни кожуси и фасонни смукатели; затворени - капсуловки и технологично вградени смукатели - адаптирани в конструкцията на машината, която отделя опасни вещества. Сред основните изисквания, на които трябва да отговаря един смукател, са несложна конструкция, която да е достатъчно ефективна и да се характеризира с малко аеродинамично съпротивление. Смукателят следва да не нарушава протичането на нормалния технологичен процес, а също и да осигурява лесен достъп за монтаж, демонтаж и ревизия.

Засмуканият замърсен въздух следва да не преминава през зоната на дишане на хората, а опасните вещества по възможност да се улавят в посоката на тяхното естествено движение. Например, горещите газове и пари да се засмукват във възходяща посока, а тежките студени газове и праха - в низходяща посока. Следователно, когато се предвиждат местни смукатели, в процеса на проектиране на вентилационната инсталация е необходимо да се осигури съвпадане на посоката на контролиращия въздушен поток и тази на замърсения въздух. Също така, по възможност с минимален дебит засмукан въздух е добре да се постигнат параметри на микроклимата, които са подходящи за съответния производствен процес и за работниците. Не на последно място следва да се осигури възможно най-ефективно улавяне на замърсения въздух, малки загуби на налягане и ниско шумово ниво.

В редица случаи е препоръчително използването на въздушни душове, с които да се подава поток свеж въздух, насочен към лицето на човека на съответното работно място. Обикновено се практикува, когато е невъзможно по друг начин да се създадат приемливи условия на труд.
Тази страница е видяна 4681 пъти.

Начало /  / Изисквания към проектирането на Вентилационната инсталация