Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Вентилацията в ковашко-пресови цехове

Вентилацията в ковашко-пресови цехове

Вентилацията в ковашко-пресови цехове

Технологичните процеси в ковашко-пресовите цехове са свързани с рязане, нагряване, коване или щамповане, термобработка. Протичането на описаните процеси е съпроводено с отделяне на големи количества конвективна и лъчиста топлина, вредни газове (предимно въглеродни окиси и серен двуокис), пари и прах. Технологичните процеси в ковашко-пресовите цехове са съпроводени също и с образуване на маслени аерозоли.

Както при леярските цехове, за отстраняване на вредните вещества в ковашко-пресовите цехове се препоръчва използването на местна смукателна вентилация. Съответно за отстраняване на излишната топлина и на неуловените от местните смукатели вредни вещества се изгражда общообменна вентилационна инсталация. От местните смукатели основно намират приложение различни видове смукателни чадъри. Например, за камерните пламъчни пещи се препоръчва използването на комбиниран смукателен чадър или чадър-козирка над работния отвор. При процепните пламъчни пещи намират приложение предимно чадъри-козирка, разположени над работния процеп. Препоръчно е използването на шкаф-укритие с местоположение около матрицата при колянно-мотовилкови и ковашко-щамповъчни преси е препоръчително да се използва шкаф-укритие. В тези цехове, при определени условия, е възможно да се използва и естествена вентилация. В приложения, в които отсъстват подходящи условия за естествена вентилация, се изгражда смесена общообменна механична инсталация. За изхвърляне на замърсения топъл въздух е възможно инсталиране на аерационни ветрозащитени фонари, които се поставят на покрива. Ако в цеха има работни места с повишено топлинно облъчване, както и в случаите, когато температурата на въздуха е над допустимата, е препоръчително използването на въздушни душове.
Тази страница е видяна 3333 пъти.

Начало /  / Вентилацията в ковашко-пресови цехове