Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril
b5kozro0, 2017-11-19
wh0cd2455186 Prednisolone PREDNISOLONE http://prednisolone02. us. org retin a retin a over the counter http://retina02. us. org tadalafil 5mg tablets...

Климатиците на стадионите за Световното първенство през 2022 в Катар са под въпрос

Климатиците на стадионите за Световното първенство по футбол в Катар през 2022

След всички приказки и обещания за най-модерната климатична инсталация за охлаждане на стадиони през 2022 година на Световното първенство в Катар, архитекта отговарящ за един от най-важните стадиони, заяви че по-старомодно решение би било по-евтино и по-добро.

Джон Бароу директорът на Populous, компанията която проектира стадионите, казва че климатизация в такъв мащаб е "пословично неустойчива"
"Мисля, че можем да подходим по-умно. Охладителните системи са прекалено скъпи и неефективни в големи помещения. Традиционни арабски методи за вентилация биха били по-удачен вариант"

"Всичко е въпрос на движението на въздуха, сянката, влагата във въздуха и температурата в точното време на деня."

Стадиони с климатици, побеждаващи 50-градусовата пустинна жега през юни, беше определящия фактор Катар да спечели домакинството за Световното първенство през 2022.

Компанията Populous, която проектира стадионите помогна на Катар, като построи малък прототип на стадион с климатична инсталация в Доха, за да убеди инспекционния екип на ФИФА, че амбициозния проект на малката нация може да успее.
Катар обеща да инсталира усъвършенствана технология за охлаждане на всяко едно от съоръженията, която ще намали емисиите на въглероден диоксид до нула и ще може да поддържа температура от 26 градуса при 50 градуса външна температура.

Но сега архитектите, които проектират стадионите се опитват да откажат организаторите от поставянето на климатици по стадионите.

Световното първенство се провежда в летните месеци, когато температурите в страната достигат 50 градуса.

Според Бароу температура от 30 градуса е напълно достатъчна за комфорта на зрителите и по-удачното решение е да се използват традиционните арабски вятърни кули, които задвижват горещия въздух и буквално го изсмукват. 
“Този метод е традиционен и се използва в страните от Персийския залив. Въздушните кули създават естествени течения вентилиращи въздуха. Освен това трибуните ще бъдат покрити, за да се създаде сянка, която също ще помогне срещу горещините. Има още умни трикове, които няма да струват толкова много пари”, каза директорът на Populous.


 Очаква се развръзка по въпроса...
Тази страница е видяна 7952 пъти.

Начало /  / Климатиците на стадионите за Световното първенство през 2022 в Катар са под въпрос