Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Дания цели 100% възобновяеми енергийни източници до 2050

Дания - възобновяеми енергийни източници
Датското правителство прие програма, с която цели до 2020г. малко над половината от електричеството им да се снабдява от вятърни турбини, и изцяло преминаване на зелена енергия до 2050г. Изпълнението на програмата е подкрепено с бюджет от 750 млн. евро.

Дания ще поеме председателството на Европейския съюз за шест месеца от първи януари и цели насърчаването на амбициозни климатични и енергийни цели за Европа.
Дания вече е световен лидер по отношение на добива на вятърна електроенергия, страната добива една пета от своята електроенергия чрез вятърни турбини.

Въпреки зелените дела Дания, страната на практика няма никакъви водни електрически централи и ядрени инсталации, което я прави все още силно зависима от въглищата.

През 2010, въглищата представляват близо 44% от общия датски ресусрс за генериране на енергия заедно с изкопаемите горива общо формират две трети, докато възобновяемите енергийни източници представляват само една трета.

Предложението на правителството призова въглищата и нефта за отопление да бъде постепенно спряни до 2030 година. Въглищата за отопление, които сега възлизат на 11% от общите доставки, ще бъдат заменени от биомаса.

До 2050 г. всички доставка на енергия за електричество, топлина, промишленост и транспорт - ще бъдат от възобновяеми източници, според предложението.

Световните разходи за инсталации на съоръжения за алтернативна енергетика ще се увеличат до 7 трилиона долара през 2030 година, прогнозира доклад на Блумбърг.

Европа ще остане най-големият пазар за инвестиции във възобновяемата енергетика, но ще се натъкне на краткосрочно забавяне в темпа на растеж, поради съкращаване на тарифите за слънчевата и вятърна енергия.

В момента най-големите финансови активи за нови проекти за възобновяема енергия постъпват от ЕС. След 2014 година обаче Китай ще започне да доминира на инвестиционния пазар, харчейки по 50 милиарда долара годишно.Тази страница е видяна 7243 пъти.

Начало /  / Дания цели 100% възобновяеми енергийни източници до 2050