Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril
q96c0vxo, 2017-12-09
wh0cd549653 LISINOPRIL how can i get valtrex tadalafil 40 mg generic valtrex online without prescription
xkjcviu3, 2017-12-09
wh0cd2000441 Skelaxin antabuse prescription Paroxetine ventolin kamagra gold 100mg

Стара Загора - Най-зелен град за 2011

Стара Загора - Най-зелен град за 2011
Община Стара Загора спечели конкурса на Министерството на околната среда и водите за „Най-зелен град” в България за 2011 г. в категорията за населени места от 100 хил. до 200 хил. жители.

 

Кметът Живко Тодоров, от чието име беше подадена кандидатурата, ще получи приза на официална церемония на 13 декември от 13.00 ч. в Музея на земята и хората в София.

Основните извършени дейности от Стара Загора, описани в формата на конкурса, са свързани с оползотворяване на отпадналата дървесина, получена при резитбата за поддържане на дълготрайната дървесна растителност на зелената система на града, като материал за изработване на паркова мебел, декорация, аксесоари и др.

Изпратените от участниците инициативи бяха оценени от реномирано жури, съставено от обществени личности, което трябваше да прецени дали инициативата е придала нов облик на населеното място, дали е ангажирала част от населението в нея, както и дали идеята, осъществяването и финансирането са изцяло на участниците.

Призовете за общините се раздават в 6 категории в зависимост от големината на населеното място. За гражданските инициативи категориите са три – за подобряване на кварталната околна среда, за оползотворяване на отпадъците и за превенция, възпитание и информационни кампании.

Стара Загора е най-зеления град в България за 2011, в категория от 100-200 хил. жителиДейностите, с които Стара Загора кандидатства в конкурса са примери как отсечените, подходящи за дообработка дървени секции и клони се изсушават и включват в реализацията на проекти за различни изделия – пейки, стълби, парапети, декоративни елементи и аксесоари. Водещ за избора на бъдещото изделие е естественият вид и формата на дървото. Изработените изделия се монтират като парково обзавеждане на предварително определени места в парковете и градините на Стара Загора.

При изготвяне на проектите на изделията и тяхното разполагане се съблюдават изискванията за използване изключително на естествени материали и безконфликтното им вписване в околната среда. Тези инициативи са осъществени в парк „М.М.Кусев“ (Аязмото), парк „Пети октомври“ (Градската градина) и парк „Тракия“.

В инициативата се включват жители на град Стара Загора, които участват с личен труд в проектирането, монтирането на някои от изделията, а в някои случаи и при самото им изработване. Най-съществена е ролята им при опазване на монтираните вече изделия и аксесоари, както и при възстановяване на възникнали щети.

Финансирането на инициативата е изцяло със средства от издръжката на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Заедно с направление „Екология“ двете звена разработиха документацията за кандидатстването в този конкурс.

Източник: www.starazagora.bg

Сподели във facebook


Тази страница е видяна 6247 пъти.

Начало /  / Стара Загора - Най-зелен град за 2011