Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

В Сърбия ще изграждат най-голямата слънчева електроцентрала в света

Най-голямата слънчева електроцентрала в света
Сръбските медии съобщиха, че до средата на 2013 г. в Сърбия трябва да бъде построена най-голямата слънчева електроцентрала в света.

Тя ще бъде дело на люксембургската компания "Securum Equity Partners", която е решила да се възползва от потенциала на слънчевата енергия в Сърбия, където слънцето е по-силно с една трета от това в Централна Европа.

Компанията предвижда, че строителството на най-големия соларен парк в света ще струва близо 3 милиарда долара. Слънчеви панели, чиято мощност ще възлизат на общо 1000 мегавата, ще бъдат поставени в южната част на Сърбия върху площ около 3000 хектара (30кв. километра), което ще направи централата двойно по-голяма от настоящия рекордьор - 500 мегаватовата централа в Калифорния.

В допълнение към това, че слънчева радиация на Сърбия е сред най-високите в Европа и благоприятното географско местоположение, което е от голямо значение, "Секурум Eкуити Партънрс" преди всичко възнамерява да изнася електрическата енергия.

Такъв мащабен проект със сигурност ще постави Република Сърбия на първите места в световната енергийна карта. Освен това, голямата инвестиция може да привлече други чуждестранни инвеститори в сектора на възобновяемите енергийни източници и не само в този сектор", смята представител на луксембургската компания.

Компанията смята, че ще придобие всички разрешителни и ще забочне изграждането на целия комплекс от началото на 2013 г., а свързването й с енергийната мрежа на Сърбия трябва да завърши до 2015 година.
Тази страница е видяна 6227 пъти.

Начало /  / В Сърбия ще изграждат най-голямата слънчева електроцентрала в света