Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Вентилация в зимни градини и оранжерии

Вентилацията в зимни градини и оранжерии

Подходящата вентилация в зимната градина е от изключително значение. Вентилационната система в зимната градина регулира потока на свеж въздух, отвежда мръсния, поддържа уют и топлина и създава удобен микроклимат за вашите цветя и растения.

Има два начина за осигуряване на свеж въздух и отстраняване на влагата от въздуха – естествен и изкуствен.

Естествена вентилация
Естествената вентилация се осигурява чрез монтирането на ръчно или автоматично управляеми елементи като вентилационни клапи, покривни люкове и прозорци. Тук се разчита на естествената циркулация на въздуха – затопленият въздух се издига нагоре и излиза навън през отворените капандури и отвори. Други отвори, които се използват за вентилация са вратите, сред които тип „хармоника”, плъзгащи врати и обикновените еднокрилни врати разбира се.

Общото изискване за естествена вентилация е 20% от площа на зимната градина да бъде отворена.

Осигуряването на естествена вентилация за зимната градина или оранжерията е добър избор, но поражда малко повече отговорности от страна на собственика. Не е добре да се оставя отворена постройката без надзор, винаги съществува риск от проникване на животни, чужди лица или влошаване на времето. За щастие, днешните модерни системи за контрол и управление предоставят много възможности за отваряне/затваряне на врати и прозорци, както отдалечено от човек, така и автоматично при определено събитие.

Автоматична система за вентилация
Автоматичната система е идеалният избор – дори при отсъствие на собствениците. Системата се регулира от система от датчици, като температурен датчик и датчик за влажност. Системата се състои от вентилационни елементи като смукателни и нагнетателни вентилатори, нагревателни секции и др. Така освен температурата в градината, вие регулирате и степента на влажност и предотвратявате образуването на конденз. Добре изградената автоматична система за вентилация може да спести и енергия за отопление, комбинирана с вентилацията на основната постройка. Така се осигурява обмен на въздуха без да се губи излишно количество топлина.

Източник: www.zimnigradini.info
Тази страница е видяна 5838 пъти.

Начало /  / Вентилация в зимни градини и оранжерии