Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Sony показа био батерия, захранвана с хартия

Био батерии на Sony, захранвани с хартия
Техническия гигант Sony, разкри най-новата си иновация - батерия генерираща енергия от отпадъчна хартия. Био батерията работи като превръща хартия в гориво.

Ензими разлагат непотребна хартия, превръщайки я в захар, която при смесване с кислород, създава електрони и йони на водорода и се превръща в глюкоза, която органичните био батерии на Sony могат да използват като гориво. Изобретението бе показано миналата седмица по време на изложение на екопродукти в Токио.

"Това е същият механизъм, по които термитите ядат и обработват дървото, за да получт енергия", каза Chisato Kitsukawa, рекламния мениджър на Sony.

Въпреки че, батерията е все още прототип, ако технологията се окаже успешна, съвсем скоро потребителите ще могат да зареждат техните устройства, използвайки късчета хартия. Прототипът генерира достатъчно енергия за захранването на малък вентилатор.

В интервю за Би Би Си, John Sauven, изпълнителния директор на "Грийнпийс Великобритания", каза: "Проблемът, който винаги сме имали с батерийте е използването на токсични химикали за направата им, и трудното им рециклиране след това."

"Всеки начин за предоставяне на по-зелена технология може да бъде потенциален магически куршум. Така че от тази гледна точка това е интересно, и аз мисля за фантастично това, че компании като Sony се стремят да превърнат генерирането на енергия по-щадящо за околната среда."
Тази страница е видяна 5484 пъти.

Начало /  / Sony показа био батерия, захранвана с хартия