Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril
b5kozro0, 2017-11-19
wh0cd2455186 Prednisolone PREDNISOLONE http://prednisolone02. us. org retin a retin a over the counter http://retina02. us. org tadalafil 5mg tablets...

Sony показа био батерия, захранвана с хартия

Био батерии на Sony, захранвани с хартия
Техническия гигант Sony, разкри най-новата си иновация - батерия генерираща енергия от отпадъчна хартия. Био батерията работи като превръща хартия в гориво.

Ензими разлагат непотребна хартия, превръщайки я в захар, която при смесване с кислород, създава електрони и йони на водорода и се превръща в глюкоза, която органичните био батерии на Sony могат да използват като гориво. Изобретението бе показано миналата седмица по време на изложение на екопродукти в Токио.

"Това е същият механизъм, по които термитите ядат и обработват дървото, за да получт енергия", каза Chisato Kitsukawa, рекламния мениджър на Sony.

Въпреки че, батерията е все още прототип, ако технологията се окаже успешна, съвсем скоро потребителите ще могат да зареждат техните устройства, използвайки късчета хартия. Прототипът генерира достатъчно енергия за захранването на малък вентилатор.

В интервю за Би Би Си, John Sauven, изпълнителния директор на "Грийнпийс Великобритания", каза: "Проблемът, който винаги сме имали с батерийте е използването на токсични химикали за направата им, и трудното им рециклиране след това."

"Всеки начин за предоставяне на по-зелена технология може да бъде потенциален магически куршум. Така че от тази гледна точка това е интересно, и аз мисля за фантастично това, че компании като Sony се стремят да превърнат генерирането на енергия по-щадящо за околната среда."
Тази страница е видяна 5265 пъти.

Начало /  / Sony показа био батерия, захранвана с хартия