Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Екоминистерството иска бизнеса да пести вода

 Екоминистерството иска бизнеса да пести водаОт Екоминистерството призоваха бизнеса да пести повече вода и за пръв път наложи сериозни рестрикции за бизнеса. Призива идва, след като стана ясно, че 2011-а бе най-сухата година от началото на века.

Поради тази причина язовирите са полупразни, а състоянието на реките се оценява като критично. Валежите на сняг и дъжд в последните дни обаче дава нотки за лек оптимизъм.

Асен Личев от Министерство на околната среда и водите, разкри, че в сравнение с 2010 година обемите на язовирите са спаднали с 13%. От министерството вече са ограничили подаването на вода за производството на електроенергия, но само за част от язовирите.

Дружествата от ВиК обявиха рекордни загуби за годината. Станислав Станчев от „Софийска вода” призна, че в момента загубите са 55%, като причините са остарялата ВиК-мрежа и липсата на инвестиции за последните 20 години на миналия век. Въпреки сухата година, все още няма опасност от режим на водата за битовите потребители.

Заради сушата обаче от няколко месеца във врачанското село Крета са с пресъхнали чешми. В къщите има вода само през почивните дни. Сред първите потърпевши от воднната криза пък ще са фермерите, които могат да се окажат без вода за поливане и напояване на животните.   Тази страница е видяна 4949 пъти.

Начало /  /  Екоминистерството иска бизнеса да пести вода