Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар

Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар

Вятърна електроцентрала с капацитет 200 мегавата ще бъде построена до две години край Нови пазар и ще стане най-голямата такава в България. Инвестицията е в размер на около 700 млн. лв. и ще бъде реализирана в землищата на осем села - Мировци, Преселка, Сечище, Тръница, Писарево, Ст. Михайловски, Памукчи и Жилино.

Инвеститор на проекта “Вятърен парк Мировци” е фирма “Даблю Пи Ем” ООД, създадена в резултат от партньорството между американската компания “Continental Wind Partners” и българската “КАН” ЕООД. Огромната сума ще бъде вложена в 1 500 декара собствена земя, на които ще се построят 75 ветрогенератора с капацитет от 200 мегавата и прилежащата инфраструктура. Подробните устройствени планове (ПУП) за площадките за генераторите вече са одобрени, предстои до края на годината това да се случи и с ПУП-вете за инфраструктурата между отделните парцели, съобщиха от topnovini.bg. Реалното пускане на централата е предвидено за 2014 г.

Теренът за построяване на ветропарка е избран, тъй като съчетава няколко благоприятни фактора, казват от фирмата-инвеститор. Определящ се е оказал добрият ветрови потенциал на Лудогорското плато, базиран на измервания от няколко вятърни мачти, инсталирани през 2009 и 2010 г. Освен това районът на бъдещата централа е с лесен пътен достъп и добър достъп до електропреносната мрежа. Не на последно място е минималното прогнозно влияние на околната среда, оценено от водещи български и международни експерти в областта на екологията.

“Continental Wind Partners” е един от водещите световни инвеститори в областта на вятърната енергия. Фирмата е създадена през 2007 г. и първоначално фокусира вниманието си върху разработването на вятърни паркове в Румъния и Полша, но бързо разширява дейността си в други европейски страни, както и в Австралия и Нова Зеландия. С повече от 5000 мегавата мощност в процес на развитие, “Continental Wind Partners” е една от водещите компании на пазара.

Фирма “КАН” ЕООД е местният партньор в проекта. Първите два вятърни парка в Североизточна България, реализирани през 2004 г., са собственост именно на дружество, част от икономическата група на “КАН” ЕООД. Оттогава екипът на фирмата е взел участие и реализирал редица успешни проекти в областта на ВЕЦ.

Източник: www.publics.bg


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 5537 пъти.

Начало /  / Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар