Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril
q96c0vxo, 2017-12-09
wh0cd549653 LISINOPRIL how can i get valtrex tadalafil 40 mg generic valtrex online without prescription
xkjcviu3, 2017-12-09
wh0cd2000441 Skelaxin antabuse prescription Paroxetine ventolin kamagra gold 100mg

Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар

Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар

Вятърна електроцентрала с капацитет 200 мегавата ще бъде построена до две години край Нови пазар и ще стане най-голямата такава в България. Инвестицията е в размер на около 700 млн. лв. и ще бъде реализирана в землищата на осем села - Мировци, Преселка, Сечище, Тръница, Писарево, Ст. Михайловски, Памукчи и Жилино.

Инвеститор на проекта “Вятърен парк Мировци” е фирма “Даблю Пи Ем” ООД, създадена в резултат от партньорството между американската компания “Continental Wind Partners” и българската “КАН” ЕООД. Огромната сума ще бъде вложена в 1 500 декара собствена земя, на които ще се построят 75 ветрогенератора с капацитет от 200 мегавата и прилежащата инфраструктура. Подробните устройствени планове (ПУП) за площадките за генераторите вече са одобрени, предстои до края на годината това да се случи и с ПУП-вете за инфраструктурата между отделните парцели, съобщиха от topnovini.bg. Реалното пускане на централата е предвидено за 2014 г.

Теренът за построяване на ветропарка е избран, тъй като съчетава няколко благоприятни фактора, казват от фирмата-инвеститор. Определящ се е оказал добрият ветрови потенциал на Лудогорското плато, базиран на измервания от няколко вятърни мачти, инсталирани през 2009 и 2010 г. Освен това районът на бъдещата централа е с лесен пътен достъп и добър достъп до електропреносната мрежа. Не на последно място е минималното прогнозно влияние на околната среда, оценено от водещи български и международни експерти в областта на екологията.

“Continental Wind Partners” е един от водещите световни инвеститори в областта на вятърната енергия. Фирмата е създадена през 2007 г. и първоначално фокусира вниманието си върху разработването на вятърни паркове в Румъния и Полша, но бързо разширява дейността си в други европейски страни, както и в Австралия и Нова Зеландия. С повече от 5000 мегавата мощност в процес на развитие, “Continental Wind Partners” е една от водещите компании на пазара.

Фирма “КАН” ЕООД е местният партньор в проекта. Първите два вятърни парка в Североизточна България, реализирани през 2004 г., са собственост именно на дружество, част от икономическата група на “КАН” ЕООД. Оттогава екипът на фирмата е взел участие и реализирал редица успешни проекти в областта на ВЕЦ.

Източник: www.publics.bg


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 5296 пъти.

Начало /  / Строят ветроенергиен парк за 700 млн. лв. край Нови пазар