Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril
q96c0vxo, 2017-12-09
wh0cd549653 LISINOPRIL how can i get valtrex tadalafil 40 mg generic valtrex online without prescription
xkjcviu3, 2017-12-09
wh0cd2000441 Skelaxin antabuse prescription Paroxetine ventolin kamagra gold 100mg

Отлагат присъединяването на големи ВЕИ към мрежата

Отлагат присъединяването на големи ВЕИ към мрежата

Целта е поскъпването на тока заради соларни и ветрогенераторни паркове да бъде овладяно.


С цел да бъдат предотвратени бъдещи шокови поскъпвания на електроенергията, като това от 1 юли т.г., когато цената беше увеличена с 14%, ще бъде отложено присъединяването на нови големи "зелени" мощности за производство на електроенергия. Въвеждането в експлоатация на нови възобновяеми енергоизточници (ВЕИ) в района на енергийния пръстен Балчик-Каварна-Шабла-Генерал Тошево ще е възможно в периода между 1 юни 2017 г. и 30 юни 2019 г., са съобщили за "Стандарт" от Националната електрическа компания (НЕК).

Причината е голямата натовареност на този регион с генериращи мощности и необходимостта от влагането на огромни инвестиции за развитие на електропреносната мрежа, която да поеме товарите, обясниха от НЕК. За всяка от централите в този пръстен сроковете за въвеждане ще се дават индивидуално в посочения период, категорични са от НЕК. Съгласно 10-годишния план за развитие на електропреносната мрежа, присъединяването на нови централи от ВЕИ в останалите региони на България ще е възможно "след 2016 г.", категорични са от НЕК.

От компанията напомнят, че става дума само за централи, които вече имат сключени с електроразпределителните дружества предварителни договори за присъединяване. Извън посочените отлагателни периоди остават само най-малките "зелени" централи с инсталирана мощност до 30 кВт и до 200 кВт, монтирани върху покриви и фасади съответно на жилищни и производствени сгради. Същото важи и за ТЕЦ-овете, включително и на биомаса, както и за ВЕЦ-овете с мощност до 1,5 МВт. Но те няма да оказват сериозно влияние върху крайните цени на тока.

Източник: www.publics.bg


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 5549 пъти.

Начало /  / Отлагат присъединяването на големи ВЕИ към мрежата