Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

ЕС създава образователни и професионални стандарти в управлението на отпадъци

ЕС създава образователни и професионални стандарти в управлението на отпадъци

Българска стопанска камара започна изпълнението на нов проект „Европейска квалификация за мениджъри по управление на твърди отпадъци” (SWFM-QF), който се финансира от програма „Учене през целия живот”, дейност Ленардо да Винчи.

Многостранни проекти за развитие на иновации (Договор №: 2012-3351/001-001, подписан на 12.09.2012 г.). По проекта трябва да се разработи обща европейска рамка за професионална квалификация на мениджъри по управление на твърди отпадъци, уточниха от БСК. 

Общата рамка за квалификация ще обхваща както управлението на твърди отпадъци, така и опасните. В допълнение, ще бъде изградена мрежа от експерти, които активно ще участват в оценката и прилагането на разработената квалификационна рамка. Партньори по проекта са водещи организации от Гърция, Германия, Полша, Италия, Унгария, Литва, Великобритания, България. 
 
Всяка година всеки от 500 милиона жители на ЕС изхвърля около половин тон домакински отпадъци. От производствена дейност се генерират около 360 милиона тона и 900 милиона тона от строителство. В допълнение, производството на енергия и доставката на вода, генерират 95 милиона тона отпадъци.  Сумарно Европейският съюз генерира около 3 млрд. тона отпадъци всяка година. 
 
На европейско ниво, секторът за управление на отпадъци ангажира около 500 000 човека, които са позиционирани на около 6000 площадки за управление на отпадъци в цяла Европа. Количеството на генерирани отпадъци в Европа продължава да расте и това налага осигуряването на квалифицирана работна ръка. 
 
Необходимостта от преквалификация на съществуващата работна сила, както и различното ниво на развитие на индустрията в новите страни-членки, налага разработването на нови програми за професионално обучение, които да се улеснят подготовката на кадри на работното място, както и обучението за работа с нови технологии. Създадените професионални стандарти ще станат част от европейската квалификационна рамка.

Източник: www.publics.bg


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4459 пъти.

Начало /  / ЕС създава образователни и професионални стандарти в управлението на отпадъци