Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Операта в Съсекс разчита почти изцяло на ВЕИ енергия

Един от най-известните оперни театри във Великобритания обяви, че отговорът наистина е във вятъра, когато се питаме как да намалим сметките за електроенергия и да ограничим вредното си въздействие върху околната среда.

Глиндебърн в Съсекс миналата година „вдигна завесата“ на нова 850 КW вятърна турбина. Това я превърна в първата арт-организация в Обединеното кралство, която генерира собствената си електроенергия с помощта на голяма вятърна турбина.

По план трябваше турбината да осигурява 90 на сто от електричеството, необходимо за провеждането на дейността на Глиндебърн, включително четири-месечен летен фестивал, който включва 120 представления през аудитория от общо 150 000 души.

Организацията потвърди в края на миналата седмица, че почти е постигнала целта си: турбината е генерирала 89% от електричеството, използвано в операта миналата година. Недостигът от 1% се дължи на по-ниските от средното скорости на вятъра.

Машината е постигнала годишен добив от 1395 MWh за 7433 работни часа при средни годишни скорости на вятъра от 5,68 м в секунда.

Цифрите са важна стъпка към дългосрочната цел на Глиндебърн да стане „въглеродно неутрална“ опера, коментира главният изпълнителен директор Гъс Кристи.

„Ние сме щастливи, че тези цифри потвърдиха нашите прогнози – за една турбина да впрегне силата на вятъра на хълма над Глиндебърн и да захранва операта представлява огромна стъпка в дългосрочния ни стремеж да стане въглеродно неутрална“.

Източник: www.greentech.bg 
Тази страница е видяна 1220 пъти.

Начало /  / Операта в Съсекс разчита почти изцяло на ВЕИ енергия