Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ddx8gu8b, 2017-12-11
wh0cd37206 cephalexin sildenafil citrate tablets xenical diet pills
m6tqfida, 2017-12-11
wh0cd520802 buy advair diskus buy levaquin
ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril

ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели

ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели

ЕС наложи временни митнически тарифи в размер на почти 12 на сто за китайските соларни стоки.

Митото е в размер на 11,8 на сто и влиза в сила от днес след задружното лобиране на група европейски соларни фирми, които през 2012 подадоха оплакване в ЕК, че китайските соларни продукти се продават на цени под себестойността си и това изкривява пазара в Европа. Процентът обаче ще се промени с течение на времето. От 6 август митата ще станат 47,6%. Целта на този ход е „да се намали вредата … причинена на европейската промишленост“ от китайски компании.

Тези по-високи мита ще бъдат налице за още четири месеца, след което Комисията ще трябва да вземе решение дали да наложи постоянни санкции. Надеждата е, че дотогава преговорите между Пекин и Брюксел ще доведат до споразумение и временните наказателни мита ще бъдат спрени.

Наказателните мита се налагат в резултат на антидъмпинговото дело на ЕС, което започна след жалба на група производители на соларна техника на име ЕС ProSun. Групата, водена от Solarworld Германия, заяви, че й е нужна защита от евтините китайски стоки, които поддържат ултраниски цени заради държавните субсидии.

Въпреки това соларната индустрия в Европа остро се противопостави на предложението за митата. Повечето страни членки застанаха твърдо против идеята за митата. Производителите на соларни панели в ЕС представляват само малка част от общата европейска соларна индустрия, която е силно доминирана от фирми-инсталатори.

Много от тези компании настояват, че 47 на сто митническа тарифа ще означава повишени цени за бизнеса и за домакинствата, които искат да инсталират слънчеви технологии, както и забавяне на разгръщането на нисковъглеродните технологии като цяло. За самия соларен сектор новината означава милиарди евро загуби заради прекратени поръчки и пропуснати ползи, както и загуба на хиляди работни места.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=41852
Тази страница е видяна 3733 пъти.

Начало /  / ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели