Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели

ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели

ЕС наложи временни митнически тарифи в размер на почти 12 на сто за китайските соларни стоки.

Митото е в размер на 11,8 на сто и влиза в сила от днес след задружното лобиране на група европейски соларни фирми, които през 2012 подадоха оплакване в ЕК, че китайските соларни продукти се продават на цени под себестойността си и това изкривява пазара в Европа. Процентът обаче ще се промени с течение на времето. От 6 август митата ще станат 47,6%. Целта на този ход е „да се намали вредата … причинена на европейската промишленост“ от китайски компании.

Тези по-високи мита ще бъдат налице за още четири месеца, след което Комисията ще трябва да вземе решение дали да наложи постоянни санкции. Надеждата е, че дотогава преговорите между Пекин и Брюксел ще доведат до споразумение и временните наказателни мита ще бъдат спрени.

Наказателните мита се налагат в резултат на антидъмпинговото дело на ЕС, което започна след жалба на група производители на соларна техника на име ЕС ProSun. Групата, водена от Solarworld Германия, заяви, че й е нужна защита от евтините китайски стоки, които поддържат ултраниски цени заради държавните субсидии.

Въпреки това соларната индустрия в Европа остро се противопостави на предложението за митата. Повечето страни членки застанаха твърдо против идеята за митата. Производителите на соларни панели в ЕС представляват само малка част от общата европейска соларна индустрия, която е силно доминирана от фирми-инсталатори.

Много от тези компании настояват, че 47 на сто митническа тарифа ще означава повишени цени за бизнеса и за домакинствата, които искат да инсталират слънчеви технологии, както и забавяне на разгръщането на нисковъглеродните технологии като цяло. За самия соларен сектор новината означава милиарди евро загуби заради прекратени поръчки и пропуснати ползи, както и загуба на хиляди работни места.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=41852
Тази страница е видяна 3969 пъти.

Начало /  / ЕС налага 11,8 мито върху китайските соларни панели