Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Световният ветроенергиен капацитет ще надмине 300 гигавата

Световният ветроенергиен капацитет ще надмине 300 гигавата

До края на тази година светът ще има достатъчно вятърни турбини за генериране на повече от 300 гигавата мощност – равностойността на 114 атомни електроцентрали.

Докато Бразилия, Китай, Мексико и Южна Африка добавят още и още нови турбини, цифрата представлява скромен ръст в сравнение с предходната година, когато общият капацитет бе малко над 280 гигавата.

„Глобалната инсталирана вятърна мощност ще надхвърли 300 гигавата тази година“, каза Петер Сеннекапм, пресаташе на Европейската асоциация за вятърна енергия (EWEA). Той се позова на данните, събрани от EWEA и Глобалния ветроенергиен съвет.

Европа, която е водеща в света откъм вятърна енергия, все още „държи“ около една трета от целия капацитет – повече от 100 гигавата. Нейният растеж обаче е в застой заради несигурност поради финансовата криза, водеща до резки промени в субсидийните режими. В този ред на мисли наскоро Европейската комисия обяви, че подкрепя идеята за хармонизиране на субсидиите в рамките на Европейския съюз и заяви, че ще публикува насоки преди лятната си ваканция през август.

Все пак обаче властите в ЕС не могат да диктуват на държавите-членки коя какви енергийни източници да използва и как да се финансират.

Междувременно тежката промишленост е нападателно настроена към въпроса за субсидиите за ВЕИ, твърдейки, че те утежняват разходите и вредят на конкурентоспособността, особено когато САЩ се добива евтин шистов газ.

Представителите на ВЕИ индустрията настояват, че работят за производството на енергия, която може да се конкурира с традиционните енергийни източници. Те казват, че са постигнали напредък при наземните вятърни и при соларните системи, но при огромния мащаб на офшорните ветроенергийни системи – една „технология, която все още е в зародиш“ – субсидиите са от съществено значение. Така ще е най-вероятно до края на десетилетието.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=42246
Тази страница е видяна 3380 пъти.

Начало /  / Световният ветроенергиен капацитет ще надмине 300 гигавата