Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Футболна топка, която генерира енергия по време на игра

Футболна топка, която генерира енергия по време на игра

Би било чудесно да генерираме и съхраняваме енергия и то докато играем футбол. С помощта на ново изобретение, можем да го постигнем.

Въпросът с алтернативните източници на енергия става все по-популярен напоследък, а цената на електричеството кара все повече хора да се замислят по този въпрос.

Студенти от Харвард обединяват идеята за алтернативната енергия и страстта към футбола, като измислят удивителна топка, която наричат Сокет (Soccket).

Футболната топка Сокет е изработена от издръжлив, водоустойчив и не много скъп материал и никога не се нуждае от надуване. Във вътрешността й има механизъм, който улавя енергията от движенията и подскоците на топката, превръща я в електрическа и я съхранява в батерия. Уникалната футболна топка има 6 – ватова изходна мощност, което е в състояние да задвижи малки уреди и устройства като лампи, мобилни телефони, вентилатори и котлони.

За 30 минути игра, футболната топка събира енергия, достатъчна да осигури 3 часово светене на една обикновена лампа.

Студентите, изработили уникалната топка вярват, че тя има преди всичко хуманна цел. В бедните държави, където електричеството е лукс, а футболът привлича всички, тази футболна топка - Сокет ще свърши чудеса и ще донесе радост на хората, съчетавайки необходимото с приятното.

Източник: http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/science-and-technology/article/9352
Тази страница е видяна 1240 пъти.

Начало /  / Футболна топка, която генерира енергия по време на игра