Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Най-големият вятърен парк в Турция започна да произвежда електричество

Най-големият вятърен парк в Турция започна да произвежда електричество

Изграждането на вятърния парк бе подпомогнато със синдикиран заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, която отпусна 135 млн. евро.

Най-големият вятърен парк в Турция, Енерджиса Бареш Уинд Пауър (Enerjisa Bares Wind Power), започна да произвежда електроенергия. Той се намира в западната част на страната в Балъкесир и е с мощност от 143 MW.
  С пускането му в експлоатация производството на ток от вятър в Турция се увеличава с 8%, като по този начин се намалява зависимостта на страната от вноса на изкопаеми горива.
  Паркът произвежда ток, достатъчен да захрани с електричество 170 хил. домакинства, по данни на ЕБВР. Общо централите на възобновяеми източници в Турция имат потенциал да осигурят електричество за осветление на 4 млн. души.      Енерджиса е съвместно предприятие между турския Хачи Омер Сабанджи Холдинг и германската E.ON. и развива бизнес в областта на производството на електроенергия, търговията с ток, търговията на едро и дистрибуцията.          Изграждането на вятърния парк бе подпомогнато със синдикиран заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, която отпусна 135 млн. евро.    Паркът в Балъкесир е вторият проект в областта на вятърната енергетика, който ЕБВР финансира в Турция, след като през 2009 година финансовата институция осигури заем в размер на 45 млн. евро за построяването на 135 MW централа в Османие, южна Турция.  

Източник: http://www.publics.bg/bg/news/10054/
Тази страница е видяна 3467 пъти.

Начало /  / Най-големият вятърен парк в Турция започна да произвежда електричество