Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ddx8gu8b, 2017-12-11
wh0cd37206 cephalexin sildenafil citrate tablets xenical diet pills
m6tqfida, 2017-12-11
wh0cd520802 buy advair diskus buy levaquin
ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril

Гърция на съд заради замърсяване с нитрати

Гърция на съд заради замърсяване с нитрати

По препоръка на комисаря по околната среда Янез Поточник Европейската комисия праща Гърция в Съда на Европейския съюз за неизпълнение на задължението да се вземат мерки, с които да се гарантира, че замърсяването на водите с нитрати е ефективно преодоляно.

Въпреки че директивата за нитратите е в сила от 1991 г., Гърция все още не е определила няколко уязвими зони на замърсяване с нитрати, а престои тепърва да се приемат мерки за ефективна борба срещу замърсяването с нитрати в тези зони.

Нитратите са от съществено значение за развитието на растенията. Те са широко използвани като торове, но прекалено високите нива могат да причинят сериозно замърсяване на водите. Директивата за нитратите има за цел да защити качеството на водата в цяла Европа чрез предотвратяване на проникването на нитрати от селскостопански източници, замърсяващи подземните и повърхностните води, както и чрез насърчаване на използването на добри селскостопански практики. Държавите-членки трябва да определят областите, които са уязвими по отношение на замърсяването с нитрати, и да въведат мерки за намаляване и предотвратяване на замърсяването в тези области.

Данните на ЕК за качеството на водите показват, че някои области на Гърция, които не са определени като уязвими, в действителност могат да бъдат замърсени с нитрати. Затова Комисията настояваше Гърция да предприеме действия, като определи узязвимите области и създаде подходящи планове за справяне с проблема.

Комисията изпрати мотивирано становище до Гърция на 1 октомври 2012 г., призовавайки за бързи действия за справяне с положението. В отговор на това мотивирано становище Гърция определи някои допълнителни уязвими зони. Въпреки, че това е стъпка в правилната посока, страната не е обърнала внимание на всички важни акценти, определени от Комисията, и има други области, които все още трябва да бъдат определени като уязвими зони. Поради това Комисията реши да отнесе случая до Съда на Европейския съюз.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=42593

 

 

 

 
Тази страница е видяна 2949 пъти.

Начало /  / Гърция на съд заради замърсяване с нитрати