Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?

Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?

Лос Анджелис е на път да забрани използването на найлонови торбички в магазините за хранителни стоки. Решението има за цел да спести на природата около два милиона пликчета за еднократна употреба годишно.

Градският съвет подкрепи плана с 11 на 1 в гласуването по-рано тази седмица, но за окончателното приемане на решението идната седмица ще е необходимо пълно единодушие. Ако наредбата се приеме, ограничението ще е в сила от следващата година и ще се прилага за всички големи магазини и магазинни вериги. За по-малките магазини ще влезе в сила от юли 2014 г.

Санкцията за използване на найлонови торбички за еднократна употреба ще е глоба в размер от 100 до 500 долара. Клиентите, междувременно, ще трябва или да си носят собствени чанти, или да плащат по 10 цента за всяка хартиена торба, която поискат.

Средствата от таксата ще бъдат използвани за компенсиране на допълнителните разходи, които магазините имат при промяната, като останалата част от средствата ще се насочват към обществени образователни програми.

Градските власти са изчислили, че общо два милиарда найлонови торбички се раздават из магазините на града всяка година. Много от тях се в крайна сметка запушват канализацията и замърсяват плажовете.

Окръг Лос Анджелис не е първият с такава забрана – има и други градове в САЩ, като Сан Франциско и Санта Моника, където вече действат забрани, но усилията на общодържавно ниво до този момент се провалят. Миналият месец подобна мярка, която би забранила използването на найлонови торбички за еднократна употреба в хранителните магазини, дрогериите и аптеките, беше отхвърлена като законодателна инициатива. Това е петият такъв законопроект, не-приет от 2010 г. насам.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=42672

 
Тази страница е видяна 1379 пъти.

Начало /  / Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?