Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?

Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?

Лос Анджелис е на път да забрани използването на найлонови торбички в магазините за хранителни стоки. Решението има за цел да спести на природата около два милиона пликчета за еднократна употреба годишно.

Градският съвет подкрепи плана с 11 на 1 в гласуването по-рано тази седмица, но за окончателното приемане на решението идната седмица ще е необходимо пълно единодушие. Ако наредбата се приеме, ограничението ще е в сила от следващата година и ще се прилага за всички големи магазини и магазинни вериги. За по-малките магазини ще влезе в сила от юли 2014 г.

Санкцията за използване на найлонови торбички за еднократна употреба ще е глоба в размер от 100 до 500 долара. Клиентите, междувременно, ще трябва или да си носят собствени чанти, или да плащат по 10 цента за всяка хартиена торба, която поискат.

Средствата от таксата ще бъдат използвани за компенсиране на допълнителните разходи, които магазините имат при промяната, като останалата част от средствата ще се насочват към обществени образователни програми.

Градските власти са изчислили, че общо два милиарда найлонови торбички се раздават из магазините на града всяка година. Много от тях се в крайна сметка запушват канализацията и замърсяват плажовете.

Окръг Лос Анджелис не е първият с такава забрана – има и други градове в САЩ, като Сан Франциско и Санта Моника, където вече действат забрани, но усилията на общодържавно ниво до този момент се провалят. Миналият месец подобна мярка, която би забранила използването на найлонови торбички за еднократна употреба в хранителните магазини, дрогериите и аптеките, беше отхвърлена като законодателна инициатива. Това е петият такъв законопроект, не-приет от 2010 г. насам.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=42672

 
Тази страница е видяна 1275 пъти.

Начало /  / Лос Анджелис забранява найлоновите торбички?