Friday, 20-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Изследователи: океанското и морското дъно са покрити с боклук

Изследователи: океанското и морското дъно са покрити с боклук

Не е изненадващо, но е тъжно.

Всички сме виждали снимки на боклуци по плажовете или на пластмасите, плуващи по повърхността на океана.

Но изненадващо количество от тях се озовават на голяма дълбочина – на морското дъно – толкова дълбоко, че е трудно да си представим каква е ситуацията.

Тъй като е трудно да се финансира дълбоководна мисия в морето само и единствено за търсене на боклуци, учените от Monterey Bay Aquarium Research Institute – за да изучат отпадъците в морето – са решили вместо това да прегледат хиляди часове видео, записани от дистанционно управлявани подводници през последните над 20 години. Основната им цел е изследване на отломките.

За целта на това проучване учените преровили множество бази данни, преглеждайки всеки видеоклип, който показва отломки на морското дъно. След това изготвили данни за всички различни видове отпадъци, които са видели, както и кога и къде са наблюдавани тези боклуци.

Като цяло изследователите са преброили 1500 случая на дълбоководен отломки,започвайки от местата за при гмуркане при остров Ванкувър до Калифорнийския залив и на запад чак до Хавайските острови. В скорошен доклад изследователите са се фокусирали и върху отломките на морското дъно при залива Монтерей – област, в която институтът провежда над 200 изследователски гмуркания всяка година. Само в този район изследователите са преброили над 1150 парчета отломки на морското дъно.

Около 1/3 от боклука се състои от пластмаса, повече от половината от което са найлонови торбички, които са изключително опасни за морския живот. Следват метални предмети – около 1/5 от общия брой. Други често срещани отломки са парчета въже, оборудване за риболов, стъклени бутилки, хартия и текстилни продукти.

Заради дълбоководните морски условия (много студена вода, малко количество кислород, малко бактерии) всичкият това боклук вероятно няма да се разгради бързо и ще останете на дъното много по-дълго, отколкото би стоял на земята.

 Източник: http://www.greentech.bg/?p=42691


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 2076 пъти.

Начало /  / Изследователи: океанското и морското дъно са покрити с боклук