Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Фирма за извозване на отпадъци пести от гориво, като ползва старо олио

Фирма за извозване на отпадъци пести от гориво, като ползва старо олио

Голяма британска фирма за събиране и извозване на отпадъци на име Biffa е намалила емисиите от автопарка си с цели 78 на сто, като използва за своите камиони биодизел, добит от използвано олио за готвене.

Голяма част от материала се черпи директно от някои от най-големите компании за хранителни стоки и заведения за обществено хранене, които са част от собствена клиентска база на фирмата.

Фирмата разкри, че нейното общинско подразделение вече е използвало повече от 1,3 милиона литра биодизел за задвижване на камионите за сметоизвозване. Над половината от материала идва от клиенти като Gatwick Airport, Birds Eye, Premier Foods.

Чрез използването на употребеното олио за готвене компанията не само ограничава вредните си емисии, но и подпомага своите клиенти да използват материалите повторно, вместо да изпращат отпадъците направо в депата, посочи Робин Чеймбърс, главен мениджър по управление на отпадъците в Biffa. „Чрез повторната употреба на използваното олио за готвене от нашите клиенти ние … значително подобряваме въздействието върху околната среда от тяхната дейност“.

От друга страна автопаркът на Biffa, който обслужва общинските дейности по сметоизвозване, удовлетворява основните цели, заложени в посока намаляване на изменението на климата на въздействието на изкопаемите горива.

“Това е чудесен пример какво може да се постигне чрез сътрудничество и иновации за поддържане на“еко-икономика“.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=42985

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3844 пъти.

Начало /  / Фирма за извозване на отпадъци пести от гориво, като ползва старо олио