Monday, 11-12-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


ta3so3x7, 2017-12-10
wh0cd2938782 mobic tablets viag ventolin on line Buy Cialis Online With Mastercard tretinoin gel 0. 05 Generic Clozaril
q96c0vxo, 2017-12-09
wh0cd549653 LISINOPRIL how can i get valtrex tadalafil 40 mg generic valtrex online without prescription
xkjcviu3, 2017-12-09
wh0cd2000441 Skelaxin antabuse prescription Paroxetine ventolin kamagra gold 100mg

Stella – първата соларна семейна кола

Stella – първата соларна семейна кола

 

Соларен екип „Айндховен“ от Нидерландия представи „Stella“ – първата в света семейна кола, захранвана само със слънчева енергия.

Екипът се състои от група от 22 студенти, които искат да покажат на света, че е семеен автомобил, който работи на слънчева енергия, е една съвсем реална възможност в днешно време. Но четириместната семейна колае интересна далеч не само заради това, че се захранва със слънчева енергия – тя има технологии, които я правят много по-лека и по-ефективна от днешните коли.

Чрез използването на олекотени материали като въглерод и алуминий, „Stella“ има пробег от около 373 мили, тоест 596 километра. Генерираната енергия от слънчевите панели на автомобила обичайно е повече от енергията, която й е нужна за работа, което дава възможност на „Stella“ да подава електричество към електропреносната мрежа. Това означава, че тя е първата в света “енергийно-положителна кола.”

Отборът, изобретил соларния семеен автомобил, ще участва в World Solar Challenge, къето ще трябва да се състезава на трасе от 3000 км. в австралийската пустош. Те ще вземат участие в чисто новата категория Cruiser Class на WSC. Това означава, че заедно с критерия за скорост колата ще бъде оценявана и по други критерии като броя на превозените хора, количеството електроенергия, черпено от мрежата, както й удобството за потребителя. Състезанието ще се проведе от 6 до 13 октомври.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43122

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3925 пъти.

Начало /  / Stella – първата соларна семейна кола