Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Stella – първата соларна семейна кола

Stella – първата соларна семейна кола

 

Соларен екип „Айндховен“ от Нидерландия представи „Stella“ – първата в света семейна кола, захранвана само със слънчева енергия.

Екипът се състои от група от 22 студенти, които искат да покажат на света, че е семеен автомобил, който работи на слънчева енергия, е една съвсем реална възможност в днешно време. Но четириместната семейна колае интересна далеч не само заради това, че се захранва със слънчева енергия – тя има технологии, които я правят много по-лека и по-ефективна от днешните коли.

Чрез използването на олекотени материали като въглерод и алуминий, „Stella“ има пробег от около 373 мили, тоест 596 километра. Генерираната енергия от слънчевите панели на автомобила обичайно е повече от енергията, която й е нужна за работа, което дава възможност на „Stella“ да подава електричество към електропреносната мрежа. Това означава, че тя е първата в света “енергийно-положителна кола.”

Отборът, изобретил соларния семеен автомобил, ще участва в World Solar Challenge, къето ще трябва да се състезава на трасе от 3000 км. в австралийската пустош. Те ще вземат участие в чисто новата категория Cruiser Class на WSC. Това означава, че заедно с критерия за скорост колата ще бъде оценявана и по други критерии като броя на превозените хора, количеството електроенергия, черпено от мрежата, както й удобството за потребителя. Състезанието ще се проведе от 6 до 13 октомври.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43122

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4174 пъти.

Начало /  / Stella – първата соларна семейна кола