Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Цената на въглищата от Мини Марица-изток ще се повиши

Цената на въглищата от Мини Марица-изток ще се повиши

Въпреки планираното поскъпване на въглищата, според министър Стойнев цената на тока ще се движи надолу заради новото ценообразуване на електроенергията.

Цената на въглищата, добивани в „Мини Марица-изток“, ще се повиши, заяви енергийният министър Драгомир Стойнев, цитиран от БНР. Той добави, че сегашната цена е изкуствено ниска и предприятието работи на загуба. Въпреки това Стойнев е категоричен, че цената на тока ще падне, след като влязат в сила промените в Закона за енергетиката.

Стойнев пое ангажимент до края на годината да има увеличаване на цената на въглищата. Той не се ангажира с процент, но уточни, че говори за периода от септември до края на годината.

„Цената, на която в момента работят „Мини Марица-изток“, де факто не е нормална, тя е изкуствено ниска и самото предприятие работи на загуба. След като ДКЕВР обяви новите цени и падна такса пренос и след като тръгне износът на електроенергия, считам, че можем да мислим за вариант, който е крайно необходим и без него не можем да се разминем“, заяви Стойнев.

Цената на тока обаче неминуемо ще падне, увери енергийният министър, като се аргументира с отпушването на износа на ток от септември. НЕК е в технически фалит, призна Драгомир Стойнев:

„Задълженията са приблизително два милиарда лева. Ние считаме, че с предприетите мерки ще успеем да спасим системата наистина от банкрут.“

Министър Стойнев изрази безпокойство за изнесените от ДАНС факти, че фирмите, притежаващи най големите зелени централи, са офшорки. Той обеща да изнесе данните за тези фирми пред парламента.

„Българските граждани трябва да знаят кои са проектите, за колко мегавата са построени, какви печалби имат. Да се прецени кой стои зад тях“, заключи енергийният министър.

 

 Източник: http://www.publics.bg/bg/news/10231/Цената_на_въглищата_от_Мини_Марица-изток_ще_се_повиши.html

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3845 пъти.

Начало /  / Цената на въглищата от Мини Марица-изток ще се повиши