Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Да прекосиш САЩ със соларен самолет

Да прекосиш САЩ със соларен самолет

С последния етап от прекосяването на САЩ, екипът на Solar Impulse "загрява" за предстоящ околосветски полет.

Solar Impulse („Соларен импулс”) – самолет, захранван от слънчева енергия, извърши успешен полет без междинно кацане, изминавайки 495 км от Вашингтон до Ню Йорк. Полетът е продължил 18 ч. и 23 мин. при средна скорост от около 25 км/ч, сочи информация на сайта на начинанието, разработвано от белгийската химикотехнологична компания Solvay, производителя на часовници Omega и швейцарската Schindler, която специализира в строителството и транспортните технологии. Това е последната отсечка от пътуването на самолета от източното към западното крайбрежие на САЩ, започнало на 3-и май от Сан Франциско и продължило общо 105 ч. и 41 мин.

Самолетът се е приземил в Ню Йорк 3 часа по-рано от планираното, независимо от получена по време на полета повреда в едно от крилата, се казва в официално съобщение на сайта на Solar Impulse.


Самолетът се задвижва от четири електромотора, за чието захранване се грижат соларни клетки, разположени по протежение на крилата. Нощем самолетът поддържа височина, като използва натрупаната от слънчевите лъчи енергия, което е и най-важният успех на този полет.


„Въпреки повредата в лявото крило, полетът бе успешен. Той е подготовка за околосветски полет през 2015 г.", споделя пилотът на иновативната машина и изпълнителен директор на компанията Solar Impulse Андре Боршберг.


През 2011 г. Solar Impulse осъществи първият в света международен полет със самолет, захранван от слънчева енергия. Той излетя от летището в Пайерн, Западна Швейцария, и след 13-часов полет кацна в Брюксел.


Проектът Solar Impulse започва през 2003 г. с 10-годишен бюджет в размер на 90 млн. евро. Самолетът, който се захранва от 12 хил. соларни клетки, пое на първия си полет през април 2010 г., като три месеца по-късно постави рекорд за полет на соларен самолет, прекарвайки 26 часа във въздуха.


Ниската скорост на Solar Impulse за момента не представлява конкуренция за комерсиалните пътнически самолети. Създателите му споделят, че е било изключително трудно да включат бавния самолет във високоскоростния европейски трафик.

Източник: http://www.publics.bg/bg/news/10225/Да_прекосиш_САЩ_със_соларен_самолет.html

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3819 пъти.

Начало /  / Да прекосиш САЩ със соларен самолет