Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Шофьорите могат да спестят 20% от горивото чрез екологично каране

Шофьорите могат да спестят 20% от горивото чрез екологично каране

Бизнесът може да намали с до 20 на сто сметките си за гориво, ако шофьорите на служебни автомобили възприемат по-ефективни техники на шофиране. Това е посланието на нова кампания, стартирана от британската автомобилна индустрия.

Обществото на моторните производители и търговци SMMT иска да насърчи екологичния начин на шофиране. Там вярват, че „еко-шофирането“ може да спести на британските автомобилисти около 6,8 млрд. лири годишно.

Целта на кампанията е да помогне на шофьорите да постигнат официално обявените данни за разход на гориво, публикувани от авто-производителите на база лабораторно изпитване. Това може да стане чрез прости мерки като например премахване на излишните килограми от колата и управление по по-плавен начин.

Кампанията също така призовава водачите да използват климатика само когато е необходимо, да сервизират превозните средства редовно и да инвестират в курсове по ефективно шофиране.

Анализ от Международния съвет за чист транспорт (ICCT) установи, че средната разлика между официално обявявания разход на гориво на леките автомобили и тяхното реално потребление се е увеличила от малко по-малко от 10 на сто през 2001 г. до 25 процента през 2011 година.

Междувременно Групата по транспорт и околна среда при ЕК обвини авто-производителите, че манипулират тестовете за разход на гориво и горивна ефективност чрез коригиране на работата на спирачките, напомпването на гумите и облепване на цепнатините и фугите около прозорците и вратите така, че да се намали въздушното съпротивление по време на изпитването. Всичко това обаче води до „нереално ниски резултати“.

Говорител на SMMT призна, че макар и да е много трудно да се постигнат официалните данни за горивното потребление на нов автомобил, експертни сайтове като „What Car?“ потвърждават как водачите биха могли да подобрят ефективността с 13-17 на сто чрез „зелено“ шофиране.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43237

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 2141 пъти.

Начало /  / Шофьорите могат да спестят 20% от горивото чрез екологично каране