Tuesday, 24-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Соларна енергия за Европа от пустините – проектът се разпада?

Соларна енергия за Европа от пустините – проектът се разпада?

Лоша комуникация може би ще се окаже причината за срив на един от най-перспективните и обещаващи проекти за чиста енергия.

Фондацията Foundation Desertec и Desertec Industrial Initiative (Dii) казват, че техните планове за добив на соларна енергия от пустините по света остават ненкърнени въпреки решението, взето от фондацията на извънредно заседание на съвета миналата седмица.

Партньорството им започна през 2009 г., когато двете организации се обединиха за проект на стойност 400 милиарда евро, който имаше за цел да осигури 15 процента от енергията за Европа до 2050 година. Но отношенита им оттогава, изглежда, са се влошили.
Thiemo Gropp, основател на Desertec Foundation, казва, че многократно е изразявала загриженост за DII относно нейното корпоративно управление. Фирмата цитира статия, в която шефът на DII Пол ван Сон описва оригиналната визия на Desertec като “едноизмерно мислене” и говори за промени в стратегията на DII. От своя страна Gropp настоява, че фондацията не е била уведомена за промяната и е дълбоко загрижена за накърняване на репутацията на Desertec.

Все пак, въпреки разделянето, фондацията е оптимистично настроени за други проекти, в които участва, в Саудитска Арабия и Южна Америка.

Пресаташето на DII Клаус Шмидке заяви, че компанията е разочарована от решението на фондацията, но това няма да повлияе на посоката на работа на DII. Според него, решението на фондацията е изненадващо, а въпросната статия е изопачила думите на Ван Сон и това недоразумение е можело да бъде изгладено чрез дискусия. Въпреки това работата на DII продължава и няма да има промени, включително що се касае до проектите за Европа.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43421

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 2188 пъти.

Начало /  / Соларна енергия за Европа от пустините – проектът се разпада?