Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Велосипеди и рикши под наем щъкат из Бургас

Велосипеди и рикши под наем щъкат из Бургас

Жителите и посетителите на Бургас вече могат да се наслаждават на разходка с велосипед и рикша под наем. Така те могат да се възползват от услугата за придвижване от точка до точка по възможно най-екологичния начин.

Намерението на местната власт в морския ни град е велосипедът скоро да се превърне в основно средство за придвижване в градска среда. Досега със средства от общинската хазна са изградени 10 километра велоалеи. Предстои поетапното изграждане на още 30 км, за да бъде оформена цялостна и свързана алейна мрежа. Тогава велосипедът няма да се използва само за разходка и спорт. Бургазлии ще могат да го наемат от своя жилищен квартал или комплекс /ако нямат собствен/, за да отидат на работа с него, а после да се приберат по същия начин. Избирането на местата за новите велостоянки е съобразено именно с тази цел.

Цялостната мрежа от велосипедни алеи се изгражда по проект “Интегриран градски транспорт на Бургас”. До края на лятото ще бъде обявен конкурс за избирането на изпълнител за строителство и маркиране на алеите. Една част от тях ще бъдат свързани с трасето на бързата автобусна линия, а останалата ще бъдат вътрешноквартални велоалеи.

Така, обхващайки училища, университети, жилищни комплекси и други основни отправни точки за жителите на Бургас, велоалеите и вело пунктовете ще създадат условия за по-голяма мобилност на хората, екологично чиста среда и един по-атрактивен град.

Функциониращите велосипедни пунктове в града са вече 6, като тази седмица се очаква отварянето на още 2. Живеещите в близост до к-с Възраждане, Братя Миладинови, Лазур, ЖП гара и централна градска част, са сред първите, имащи възможността активно да ползват рент-а-байк услугата. На всеки пункт има 9 или 12 велосипеда, а на този в Морска градина има и 3 рикши, които могат да бъдат взети под наем. На пунктовете работят хора с увреждания, чиито брой засега е 18.

Стратегическото разположение на общо 12-те вело пункта, които ще бъдат изградени по проект “Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност”, и приблизително 30-те километра велоалеи, превръщат Бургас в първия български град, където придвижването с велосипед е лесно и удобно.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43450

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4859 пъти.

Начало /  / Велосипеди и рикши под наем щъкат из Бургас