Sunday, 22-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Румъния ще изкупува по-малко възобновяема енергия

Румъния ще изкупува по-малко възобновяема енергия

Изчислено от 1 юли, доставчиците на електроенергия имат по-малка квота за изкупуване на зелени сертификати, което се очаква да намали сметките на домакинствата с около 4%.

Делът на изкупуваната зелена енергия в сметките за електричество на крайните потребители в Румъния ще намалее с 33.3% - на 0.034 леи/киловатчас, след като Националната агенция за енергийно регулиране реши в петък да намали годишната квота за изкупуване на т. нар. зелени сертификати за доставчиците, съобщава БТА, позовавайки се на румънската агенция „Медиафакс“. Очаква се в резултат сметките да бъдат намалени с 4%.

С решението от 19 юли на Националната агенция за енергийно регулиране през текущата година квотата за изкупуване на зелени сертификати бе намалена на 0.191 зелени сертификати/мегават час от 0.2117 зелени сертификати/мегаватчас. Тази квота ще бъде приложена спрямо всички доставчици на електроенергия, изчислено от 1 юли.

Последствията от намаляването на квотата на зелените сертификати ще бъдат усетени в стойността на сметките за електроенергия на крайните потребители, като делът на зелените сертификати се намалява от 0.051 леи/киловатчас на 0.034 леи/киловатчас, се посочва в прессъобщение на Националната агенция за енергийно регулиране.

Зелените сертификати представляват държавната помощ за производството на енергия от възобновяеми източници и се заплащат чрез сметките на всички потребители на енергия в Румъния. Производителите на енергия от възобновяеми източници получават зелени сертификати за произведената от тях енергия, доставена в мрежите, отбелязва „Медиафакс“.
Доставчиците на енергия са задължени всяка година да изпълняват определена квота за изкупуване на възобновяема енергия. Тези квоти се определят ежегодно от Националната агенция за енергийно регулиране.

Преди седмица заместник-председателят на агенцията за енергийно регулиране Емил Калота каза, че сметките за ток ще намалеят средно с 4 процента през август вследствие на отлагането от страна на държавата на отпускане на сертификати за производителите на възобновяема енергия.

Наред с това, Националната агенция за енергийно регулиране е премахнала на 19 юли заплащането на тарифа за транзакции за внос и износ на електричество, за да спре процедура по нарушение, предприета от Европейската комисия срещу страната, съобщава още агенцията.

Европейската комисия инициира през 2011 г. процедура за нарушение срещу Румъния заради факта, че правителството събираше такси за транзакциите за внос и износ, припомня агенцията.

Източник: http://www.publics.bg/bg/news/10261/Румъния_ще_изкупува_по-малко_възобновяема_енергия.html

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3865 пъти.

Начало /  / Румъния ще изкупува по-малко възобновяема енергия