Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

САЩ планира стандарти за енергийна ефективност на компютрите и сървърите

САЩ планира стандарти за енергийна ефективност на компютрите и сървърите

Интернет „раззелени“ много аспекти на съвременния живот – замени хартиената поща с електронна, касетите и дисковете с музика с онлайн канали, видеокасетите с видео-канали онлайн и т.н.

Въпреки това инфраструктурата, поддържаща интернет, все още може да се стане много по-ефективно чрез подобрения в компютрите, сървърите и сградите, където се намира всичкото това оборудване. Американското министерство на енергетиката обяви този месец, че възнамерява да създаде стандарти за енергийна ефективност на компютърните технологии и инфраструктури.

Най-големите центрове за данни имат потенциал да намалят емисиите си с 88 процента, работейки с по-евтино и по-ефективно ИТ оборудване, което при това е съвсем стандартно – както обичат да казват, „от рафта на магазина“. Също така те могат да използват по-малко енергия, за да охлаждат своите съоръжения и помещения. Могат и да и изберат нисковъглеродни или възобновяеми енергийни източници. Чрез комбиниране на възобновяемите енергийни източници с други стратегии, големите ЦоД биха могли да намалят своя отпечатък върху природата с невероятните 98%.

Компании като Google, Facebook, Amazon и Apple работят активно за прилагането на тези три стратегии, от една страна за да спестят пари, а от друга – за да избегнат натиск от активистките групи за защита на околната среда.

Като цяло центрове за данни са отговорни за 1,5% от консумацията на енергия в света и за 0,5% от въглеродните емисии.

Най-важният фактор за свиване на емисиите е ИТ оборудването – като например сървърите. Консолидацията и по-добрият софтуер могат да помогнат за увеличаване на ефективността от 30 до 80 на сто, според проучването. Преминаването към флаш-памети вместо твърди дискове като носител на информация и по-бързите компютри имат способността да допринесат много за производителността.

Повечето от пречките пред повишаването на ефективността идват от „вторачени в себе си“ предприятия, които са склонни да централизират своите данни и да не се възползват от изчислителните облаци, казват тримата автори на проучването. Повечето от ръководителите на ИТ отдели, които поддържат ИТ системите, не са отговорни за цялостната сметка за ток и затова са по-загрижени за запазването на контрола върху информацията. Освен това дизайнерите на оборудване от типа на кабелни кутии и модеми не мислят за ефективността, тъй като в крайна сметка не отговарят разходите за енергопотреблението.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43691

 

 

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3250 пъти.

Начало /  / САЩ планира стандарти за енергийна ефективност на компютрите и сървърите