Tuesday, 24-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Слънчевата и вятърната енергия могат да заменят изкопаемите горива в Австралия до 2040 г.

Слънчевата и вятърната енергия могат да заменят изкопаемите горива в Австралия до 2040 г.

Слънчевата и вятърната енергия могат изцяло да заменят всички изкопаеми горива в Австралия до 2040 г., съобщава изданието RenewEconomy.

Това е възможно, ако се запазят сегашните темпове на внедряване на новите енергийни технологии – и евентуално леко се увеличат – в рамките на следващите 27 години. Това ще осигури на страната 100% възобновяема електрическа мрежа още към 2040 г.

Зашеметяващите заключения идват от изследвания от Андрю Блейкърс, директор на Центъра за устойчиви енергийни системи при Австралийския национален университет. Той отбелязва, че почти всички нови електрогенериращи мощности в последните години са базирани на вятърни и соларни фотоволтаични технологии, а търсенето постепенно спада от 2008 г. насам.

Блейкърс казва, че ако тази ситуацията се запази, каквато е в момента, Австралия ще постигне 100% възобновяема електрическа система до 2040 г., тъй като съществуващите централи на изкопаеми горива ще се „пенсионират“ в края на експлоатационния им живот и ще бъдат заменени с възобновяеми източници на енергия.

Цената на всичко това ще бъде същата като цената на поддържането на старите мощности на изкопаеми горива, ако не и по-малка, защото – както отбелязва Bloomberg New Energy Finance – вятърната енергия вече е по-евтина от новите електроцентрали на въглища или газ. Същото е на път да се окаже вярно и за соларната енергия скоро. Това е от съществено значение, защото възобновяемите енергийни източници често се описват като много по-скъпо решение в сравнение с напълно амортизираните, стари електроцентрали на изкопаеми горива.

Сценарият „100% ВЕИ до 2040 г.“ е напълно вероятно да се реализира при сегашните тенденции. Австралия имаше 10 на сто възобновяеми енергийни източници през 2010 г. и вероятно ще Достигне най-малко 25 на сто до 2020 г. предвид настоящите тенденции на навлизане на покривните слънчеви системи и фиксирания лимит от 41 000 GWh за големи ВЕИ. BNEF предполага, че нивото може да скочи до 46% до 2030 г., тъй като вятърната и слънчевата енергия заменят мощностите, базирани на изкопаеми горива, а процентът на тези „пенсионирания“ вероятно ще се увеличи през следващото десетилетие.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=43923

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3973 пъти.

Начало /  / Слънчевата и вятърната енергия могат да заменят изкопаемите горива в Австралия до 2040 г.