Tuesday, 24-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Кипър, Гърция и Израел обсъждат средиемноморския добив на газ и подводен електропровод

Кипър, Гърция и Израел обсъждат средиемноморския добив на газ и подводен електропровод

Израел вече започна добива на гориво от своя участък, до две седмици се очаква да бъдат обявени резултатите от провежданите в момента потвърдителни сондажи в блок „Афродита” на Кипър.

Развитието на мащабни инфраструктурни проекти, енергийното сътрудничество и сигурност в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие са в центъра на започналата вчера в Никозия тристранна енергийна среща между представители на правителствата на Кипър Гърция и израел. Срещата се оценява като изключително важна не само за страните-участници в нея, но и за бъдещия трети енергиен коридор към Европа.

Енергийните министри на Кипър, Израел и Гърция обсъдиха въпроси на тристранното и регионалното сътрудничество в енергийния сектор. То е особено важно по отношение на добива, експлоатацията и преноса на природен газ от богатите на залежи техни находища в Средиземно море. Израел вече започна добива на гориво от своя участък, до две седмици се очаква да бъдат обявени резултатите от провежданите в момента потвърдителни сондажи в блок „Афродита” на Кипър, съобщи БНР. В решаваща фаза са и преговорите по изграждането на терминал за втечнен газ в Кипър, рамковото споразумение за което бе подписано в края на юни между правителството на Кипър и три газови компании от САЩ и Израел. Това е един от най-важните обекти в бъдещата тристранна енергийна инфраструктура, необходим за преноса на природен газ от района към европейския и световния пазар.

Важното значение на срещата се подчертава от факта, че тя ще завърши с подписването в четвъртък на Меморандум за разбирателство между Кипър, Израел и Гърция по енергийните и водните ресурси. Документът засилва сътрудничеството между тях в областта на енергийната инфраструктура, научните изследвания и развитието на възобновяемата енергия, опазването на околната среда и управлението на водните ресурси.

Много важна тема на срещата е и изграждането на електрическата връзка между трите страни.
Това е проектът „Евро-Азия интерконект” за свързване на енергийните мрежи на Кипър, Гърция и Израел чрез подводен кабел с дължина близо 300 километра и мощност от 2000 мегавата. Меморандумът за него бе подписан през март миналата година, а преди месец той бе подкрепен и от Европейската комисия.

Източник: http://www.publics.bg/bg/news/10306/Кипър_Гърция_и_Израел_обсъждат_средиемноморския_добив_на_газ_и_подводен_електропровод.html

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4842 пъти.

Начало /  / Кипър, Гърция и Израел обсъждат средиемноморския добив на газ и подводен електропровод