Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril
b5kozro0, 2017-11-19
wh0cd2455186 Prednisolone PREDNISOLONE http://prednisolone02. us. org retin a retin a over the counter http://retina02. us. org tadalafil 5mg tablets...

Фотоволтаиците на покрива – новият враг на пожарникарите в САЩ

Фотоволтаиците на покрива – новият враг на пожарникарите в САЩ

Тежък въздух виси над склад за месо дълго след като пожарът е погълнал сградата, където пожарникарите са срещнали нов враг – фотоволтаичните панели на покрива.

Обичани от еколозите, слънчевите панели представляват нарастваща заплаха за пожарникарите в САЩ, които се боят от токов удар от панелите. Инсталациите обикновено не могат да бъде изключени, казва Джон Дрегенберг, директор по безопасността на потребителите в Underwriters Laboratories. Дори когато системите са оборудвани с модули за изключване, е достатъчна малко светлина, за да има напрежение в панелите и техните проводници, казва още той.

Осигуряването на достъп до покривите дава на пожарникарите ред предимства в борбата им с огъня. Но панелите пречат на това, казва Кен Вилет, който управлява подразделението за обществена противопожарна защита в Националната асоциация за противопожарна защита.

Слънчевата енергия бележи бързо развитие през последното десетилетие, ала рисковете за пожарникарите доведоха до появата на редица нови строителни правилници и пожарникарски обучения. Тяхното въвеждане обаче е спорадично и често се оставя на отговорността на отделните юрисдикции.

Освен това нямайки достъп до покривите, пожарникарите биват принудени да променят стратегиите си за борбата с огъня – от активни опити да се спаси сградата към предотвратяване на разпространението на пламъците към съседни имоти – практика, известна като „отбранителна борба с пожарите“.

Източник: http://www.greentech.bg/?p=45234

 

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3394 пъти.

Начало /  / Фотоволтаиците на покрива – новият враг на пожарникарите в САЩ