Tuesday, 24-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Да се предлагат термопомпи с COP над 3,3, предлагат от ТУ-София

Да се предлагат термопомпи с COP над 3,3, предлагат от ТУ-София

Термопомпите – наричани още климатици, чилъри и т.н., трябва да се предлагат на пазара само при положение, че имат COP коефициент, по-висок от 3,3.

Това предложи проф. д-р инж. Никола Калоянов, ръководител катедра „Топлинна и хладилна техинка“ в ТУ-София тази сутрин по време на тематичната научна школа и борса за научни идеи на тема „енергийна ефективност“, организирана от МОН. След анализ, направен от научен екип на университета, е установено, че много малко термопомпи отговарят на изискванията на сградите за отопление и охлаждане. Пазарът е наводнен с устройства, които не вършат работа ефективно.

Затова е нужно да се въведе регулация, която да изисква на пазара да се предлагат само машини, които имат COP, равен или по-голям от 3,3. Това означава срещу всеки консумиран киловат електроенергия да се получават 3,3 киловата топлина.

Подобни регулации има в някои страни, например в Гърция. Там задължителният минимум е 3,6, посочи професорът. Ние сме по-либерални и предлагаме 3,3, добави той.

Пак според него и екипа му е нужно да се въведе и минимум за системите за рекуперация. Трябва да се въведе минимална стойност на сезонната ефективност на рекуператора от 70%, казва проф. Калоянов.

Още информация на: http://www.greentech.bg/?p=45307

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4079 пъти.

Начало /  / Да се предлагат термопомпи с COP над 3,3, предлагат от ТУ-София