Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Седмицата на мобилността: по-чист въздух чрез алтернативен градски транспорт

Седмицата на мобилността: по-чист въздух чрез алтернативен градски транспорт

Очаква се повече от 2000 европейски града да участват в дванадесетото издание на европейската седмица на мобилността, която стартира днес и ще продължи до 22 септември под мотото „За чист въздух! Вие сте на ход!“. Основна тема тази година е транспортът, който оказва огромно влияние върху качеството на въздуха в едно населено място. Седмицата на мобилността ни приканва да се опитаме да променим транспортните си навици.

Градовете могат да изиграят огромна роля за подобряване на възможностите за транспорт, посочи европейският комисар за околната среда Янез Поточник. Ако градската управа предлага на гражданите по-екологични алтернативи за придвижване, градовете могат да станат по-привлекателни места за живот.

Всеки отделен човек, живеещ в града, може да допринесе за борбата със замърсяването на въздуха.

„Промяната на навиците, например придвижване с велосипед вместо с автомобил или използване на обществения транспорт, може да повиши качеството на живота ни,“ посочи Сим Калас, европейският комисар за транспорта и мобилността.

През 2013 г. седмицата се провежда в момент, в който се преразглежда политиката по отношение на въздуха с цел по-късно през годината да се даде ход на ревизирана стратегия. Лошото качество на въздуха продължава да оказва много голямо влияние върху здравето на европейските граждани и да бъде причина за респираторни и сърдечносъдови заболявания, преждевременна смърт и по-малка продължителност на живота. Замърсяването на въздуха се отразява и на околната среда и води до вкисляване на водите и почвите, загуба на биоразнообразие, изтъняване на озоновия слой и изменение на климата.

Трафикът в градовете е все по-голям замърсител на въздуха, особено по отношение на твърдите частици и азотния диоксид. В много случаи задължение на органите на местната власт е да разработват стратегии за градски транспорт, които удовлетворяват потребностите от мобилност, опазват околната среда, подобряват качеството на въздуха и правят от града по-добро място за живот.

Още информация на: http://www.greentech.bg/?p=45497

 

 

 

 

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3188 пъти.

Начало /  / Седмицата на мобилността: по-чист въздух чрез алтернативен градски транспорт