Friday, 20-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Климатик за всеки сезон

ИНТЕРЕСНИ   ФАКТИ - Климатик за всеки сезон

Климатикът, по подобие на GSM-а и компютъра, отдавна извървя пътя от лукса до необходимостта в нашия живот.

Той е неизменна част от съвременния живот на работното ни място или в автомобила, а в последно време все повече български домакинства прибягват до неговите услуги и отделят средства, за да го имат. Доколко обаче климатикът е полезен за нашето здраве и доколко - не? Какъв е балансът, към който трябва да се стремим?

Основните функции на климатика са две - да отоплява през студените зимни дни и да охлажда по време на летните горещини. Освен това съвременните уреди се грижат за здравословния микроклимат и въздух, чистейки го от бактерии и микроорганизми посредством монтираните в тях електростатични, финни, обезмирисяващи, йонизиращи, пазещи самия климатик и различни други филтри.

Ползата от климатици


Филтрите, които се монтират пред топлообменника във вътрешното тяло, са изработени от финна материя (мрежа), която е напълно безвредна за нашето здраве, без никакъв вкус и мирис. Освен това те задържат много алергени и така страдащите от сенна хрема (алергия към хвърчащите семена на тревите) се чувстват по-добре и имат по-малко пристъпи. Филтрите в климатици спомагат за подържане на по-чист въздух в операционните кабинети на медицинските заведения. По-ниската температура там намалява разпространението на бактериите.

Самите климатици спомагат за намаляването на топлинните удари през лятото и елиминират топлинни обриви. Специално тези в автомобила пък са от полза на шофьора за по-комфортното и безопасно държание на пътя. В тази връзка е важно да се подчертае, че климатиците в превозното средство спасяват и човешки животи.

Ограниченото ползване на климатичните инсталации пък помагат на околната среда, тъй като се спестява огромно количество отделена пара, равносилно на няколко стотин тона въглероден диоксид, изхвърлени в атмосферата, а това неминуемо се отразява и на нашето благосъстояние.


Климатиците в колите събират микоорганизми в себе си, които могат да доведат до проблеми с дишането. Изследователи в Луизиана са открили осем различни форми на живот при тест между 22 и 25 автомобила. Важно за представителките на нежния пол (защо пък не и на мъжкия) - климатикът вреди на косата през зимата вследствие на изсушаването на въздуха в затвореното помещение, където се намираме.

И внимание - доказано е, че от климатиците се пълнее! Д-р Дейвид Алисън от Университета на Алабама твърди, че когато охлажда тялото, климатикът му пречи да изгаря калории, за да си регулира температурата. В подкрепа на това е и фактът, че когато е горещо и влажно, човек обикновено яде по-малко.

Балансът

Няколко полезни съвета, за да бъдат превърнати климатиците в комфортно средство. На първо време е хубаво да се водим от принципа да ползваме климатика, само когато наистина не можем без него (т.е. при много студено или много горещо време). Това, освен че пести електроенергия у дома и бензин в колата, е и по-здравословно.

В сградите най-добре е, когато на човек му е студено, да се завива, а когато му е топло да си отваря прозореца. Добре е колата да я паркираме на сянка, или с по-малкото й стъкло към слънцето, да ползваме сенник и по-рядко да включваме климатика. При използване на климатик е добре да не трябва да се настройва на много ниска температура, защото голямата температурна разлика между студеното вътре и топлото навън разболява. Затова се препоръчва амплитудата да е в границите 15-22 градуса в зависимост от моментното ви състояние.

В САЩ има закон който забранява в държавните сгради температурата да се понижава с климатик повече от 78 градуса по Фаренхайт (25,5 градуса по Целзий) - спестява пари на данъкоплатците, а е и по-здравословно. При включването на уреда настройте струята студен въздух да не "бие" върху вас, а другаде. Грижете се редовно за филтрите в климатика, съгласно инструкцията на вашия уред, като винаги използвайте квалифицирана помощ.

Накрая можем да обобщим - климатикът действително е необходимост в днешни дни, особено пък когато се говори за прословутото глобално затопляне. Важното е да се ползва, когато изпитваме остра нужда и според състоянието на нашето здраве.

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3609 пъти.

Начало /  /  / Климатик за всеки сезон