Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Основни правила при монтажа на климатик

ИНТЕРЕСНИ   ФАКТИ -

За да бъде монтиран добре вашият климатик и за да работи дълго и безпроблемно с висока ефективност и нисък разход на електроенергия, при монтажа трябва да бъдат спазвани следните условия:


- Избиране на най-подходящото място за монтаж;
- Вътрешното и външното тяло да бъдат надеждно закрепени и идеално нивелирани;
- Да бъдат спазени предписанията на производителя за отстояние от околните стени, таван, ел. уреди и др.
- Тръбите и тръбните връзки, по които

циркулира хладилният агент (фреон)

да бъдат херметични, за да няма изтичане и загуба на хладилен агент;

- Съединяващите тръби трябва да бъдат със съответния диаметър според предписанията на производителя. Намаляване сечението на тръбите или сплескване (смачкване) не се допуска, защото възпрепятства нормалната циркулация на хладилния агент и малко или много (или напълно, зависи колко е намалено сечението на тръбата) влошава работата на климатика. Затова, когато свързващите тръби трябва да бъдат огъвани с малък радиус, това се прави само с помощта на специализирани инструменти.

- Дренажната тръба, по която изтича кондензиралата във вътрешното тяло вода, трябва да има достатъчно сечение и наклон, за да може водата да изтича безпроблемно от него.

- При монтаж на вътрешното тяло по-ниско от външното, задължително трябва да бъдат направени маслоуловители на свързващите тръби при по-дълъг тръбен път, за да бъде осигурено

нормалното връщане на маслото в компресора

- На свързващите тръби трябва да бъде поставена топлоизолация по цялата дължина от вътрешното до външното тяло. Така ще се избегне кондензиране на вода и големи загуби на топлина или студ, а тази част от тях, която е извън помещението, трябва да бъде обвита с бандажна лента. Тя предпазва топлоизолационния материал от стареене и повреждане, предизвикано от слънчевите лъчи.

- След монтиране на климатика, свързващите тръби и вътрешното тяло трябва задължително да бъдат вакуумирани с вакуумпомпа, а не с някой стар компресор от хладилник или климатик, както правят някои "майстори". Някои фирми изобщо не вакуумират климатика при монтажа, за да пестят време! Поради това в системата остават влага и атмосферни газове, които в различна степен влошават работата на климатика и неговите характеристики.


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 7655 пъти.

Начало /  /  / Основни правила при монтажа на климатик