Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Климатична фирма санкционирана за нелоялна конкуренция...

ИНТЕРЕСНИ   ФАКТИ -

Важно е да наложите навреме свой продукт или услуга в интернет пространството. Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 390 580 лв. на фирма от София за извършено нарушение на чл. 35, ал. 3 от ЗЗК.

Санксионираната фирма е на Тангра-АВ ООД, гр. София.

Производството е образувано по искане на Атаро Клима ЕООД, гр. Пловдив, конкурент на ответното дружество на пазара на вентилационна и климатична техника.

Молителят посочва, че Тангра-АВ е регистрирало и използва домейн с наименование www.ataro-klima.com, близък до неговия собствен, www.ataro.bg, което въвежда в заблуждение потребителите и уврежда интересите на дружеството.

Сами разбирате, че при подобни спорове основни фактори които се взимат от съда са:
датата на регистрация на фирмата или продукта
датата на първоначална региострация на домейна
датата на реалното стартиране на сайта

В хода на производството безспорно е установено наличието в Интернет на двата домейна, като този на ответника към настоящия момент вече е заличен. Въпреки това Комисията счита, че в периода, в който и двата домейна са съществували, са били налице предпоставки за въвеждане в заблуждение.

Ответното дружество не отрича, че е регистрирало посочения домейн, копиращ изцяло наименованието на Атаро Клима, негов утвърден конкурент от 15 години на съответния пазар.

КЗК приема, че регистрирането на домейн с подобно наименование от страна на ответника е направено умишлено и с цел извличане на облаги от наложилия се имидж на Атаро Клима.


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4322 пъти.

Начало /  /  / Климатична фирма санкционирана за нелоялна конкуренция...