Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Източна Европа изправена пред климатични предизвикателства

Източна Европа изправена пред климатични предизвикателства

Страните от бившия съветски блок са изправени пред големи предизвикателства в следващото десетилетие, предизвикани от климатичните промени, предупреждава Световната банка, цитирана от БГНЕС.От Полша до Казахстан, държавите от бившия съветски блок са изправени пред вероятност от по-чести наводнения, засушавания, горещи вълни, бури и горски пожари. 

Поради разпадащата се инфраструктура и последствията от лошото управление през съветско време, страните са недостатъчно добре подготвени за справяне със заплахата, смята банката. 

Противно на общоприетите схващания, регионът, в който се включва и Турция, е изправен пред "значителни заплахи" от климатичните промени, според доклада на банката. Средните температури вече са се повишили с 0,5 градуса Целзий на юг и с 1,6 градуса на севера, например в Сибир. 

Затоплянето е довело до по-чести летни засушавания и бързо топене на зимните снегове и ледниците, което е засегнало водните запаси. Към средата на този век се очаква допълнително затопляне от 1,1 градуса на юг и 1 градус на север, което ще засили водната криза и задълбочи екологичните промени. Балтийско, Адриатическо, Черно море и арктичните брегове ще бъдат засегнати от повишаване на морското равнище. 

В същото време нивото на Каспийско море ще спадна с около 6 м до края на 21 век. Според доклада, регионът като цяло е зле подготвен да се справи със заплахата и ще изисква използване на комплексни ресурси – икономически, човешки и екологични. Страните от бившия източен блок обаче са бедни, а климатичните промени не са във фокуса на общественото внимание. 

Докладът "Адаптиране към климатичните промени в Европа и Централна Азия" беше издаден по време на преговорите в Бон по Рамковата конвенция на ООН по климатичните промени.


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 7533 пъти.

Начало /  /  / Източна Европа изправена пред климатични предизвикателства