Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

От глобално затопляне към глобално застудяване

ИНТЕРЕСНИ   ФАКТИ - От глобално затопляне към глобално застудяване

"Климатичните промени, на които сме свидетели днес, не са глобално затопляне, а преходен период към глобалното застудяване", смята академик Николай Добрецов, научен ръководител на Института по геология и минералогия на Сибирското отделение на РАН, цитиран от БГНЕС.

 

В интервю за ИТАР-ТАСС той заявява, че "Нарастването на броя на тайфуните, сушите, наводненията и други прояви на неустойчивата климатична система са признак за приближаващия се период на застудяване". Затоплянето, което се наблюдава днес, това е пик преди захлаждането. В древността също често се е случвало така".

По думите на академик Добрецов, "ако имаше глобално устойчиво затопляне, тогава то щеше да бъде навсякъде, а, например, в Антарктида се наблюдава захлаждане".

Ученият е убеден, че днешният преходен период на климатична нестабилност ще продължи "най-малкото през целия ХХІ век, а може би и по-дълго". Добрецов отбеляза, че за момента няма обяснение за причините за поредната глобална промяна на климата.

"Променя се цялата система на океанска и атмосферна циркулация, а също така интензивността на вулканите", констатира ученият.

Според него, човешката дейност играе второстепенна роля за тези промени.

"Човешката дейност влияе преди всичко на скоростта на промените. Без човека щеше да се случва същото, но по-бавно", смята академикът.

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 6032 пъти.

Начало /  /  / От глобално затопляне към глобално застудяване