Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

България -лидер в соларната енергия

 -

Настоящите пазарни условия в сегмента на добив на соларна електроенергия и перспективите пред сектора вещаят възможността България да стане лидер в бранша в средносрочен план.

Това показва анализ на Ройтерс, според който капацитетът на слънчевите електроцентрали в страната може да нарасне до 140 MW в края на 2010 г.За да бъде постигнат този ръст обаче, регулаторите и държавата трябва да продължат с предоставянето на преференциални условия към потенциални инвеститори. Фиксирането на изкупната цена на произведената енергия от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и улесняването на режима по свързване на построените мощности към електропреносната мрежа са задължителни стъпки в тази посока, смятат от Ройтерс.

По данни за 2008 г. капацитетът на соларните електроцентрали у нас се равнява на 1.4 MW, а мощностите могат да достигнат 20 MW в края на 2009 г., прогнозират от Ройтерс. По данни на агенцията у нас вече са заявени проекти за изграждане на соларни паркове със сумарна мощност над 1000 MW.

Регионалният лидер Чехия най-вероятно ще увеличи капацитета си в сектора близо четири пъти до 200 MW за настоящата година. Този растеж обаче най-вероятно ще се забави през следващата година, прогнозират от Ройтерс. Очакванията на експерти са Прага да ограничи субсидиите за сектора през 2010 г., превръщайки се в по-малко атрактивна дестинация за инвеститори.

"България има потенциала да се превърне в по-голям пазар от този в Чехия в дългосрочен план поради естествените си дадености. След края на кризата растежът там ще е значително по-бърз и ще има търсене не енергия", допълва Мартин Шимонек, анализатор към New Energy France.

ИЗТОЧНИК: www.comfort.bg

 

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 4251 пъти.

Начало /  /  / България -лидер в соларната енергия