Friday, 20-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...
фирма Камини Евростандарт ООД, 2018-04-17
• Фирма Камини Евростандарт ООД произвежда български горивни камери и облицовки за вграждане. Облицовки от мрамор и гранит. Цени за монтаж, може да...

Ще получим 300 млн. евро за АЕЦ

 -

Ще получим 300 млн. евро допълнителни компенсации за АЕЦ "Козлодуй"

България ще получи обещаните 300 млн. евро допълнителни компенсации за АЕЦ "Козлодуй". Първият транш от 75 млн. евро ще бъде преведен на страната ни догодина. По още толкова ще получим през 2011, 2012 и 2013 г.

Това стана ясно късно снощи след продължително заседание на т.нар. помирителна комисия, включваща представители на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия, предаде БНР, цитирано от КРОСС.

Те трябваше да постигнат компромис за Евробюджет 2010 и за непредвидените суми, които трябва да бъдат платени от него. Сред тях са и допълнителните компенсации за "Козлодуй".

Българският евродепутат Ивайло Калфин, който участва в преговорите съобщи за БНР, че постигнатото решение е много добро за България, защото вече няма съмнение, че страната ни ще получи тези средства и оттук нататък това е само въпрос на процедура.

"Средствата за допълнително компенсиране на "Козлодуй" бяха отпуснати. На практика в бюджета се залагат 75 млн. евро, които ще получим 2010 г. Много проблеми имаше преди да се вземе това решение, свързани и с процедурни, и с принципни въпроси.

В крайна сметка се радвам, че с усилията на основните парламентарни групи в парламента успяхме да намерим решение, което е приемливо за всички. Това, което предстои да се направи, е да се приеме регламент, който да даде правната база за изразходването на тези средства и това трябва да стане до края на годината в парламента. Ще имаме грижата, депутатите, които сме от България, особено внимание да отделим на този въпрос", коментира Калфин

ИЗТОЧНИК: www.actualno.com

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3971 пъти.

Начало /  /  / Ще получим 300 млн. евро за АЕЦ