Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди

 -Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди

Астрономи от университета на Колорадо са открили, че механизмът на зараждане на черните дупки във Вселената се различава от този на съвременните им събратя, съобщи БТА, позовавайки се на сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Смята се, че черните дупки се появяват в резултат на гравитационния колапс на звезди в последния етап на развитието им.

Според американските астрономи предишните модели не са отчитали факта, че първите звезди са превъзхождали многократно по маса съществуващите сега, затова процесът на поява на черни дупки в тях се различава.

Изследователите са на мнение, че преди милиарди години събитията са се развивали по следния сценарий.

Първо, вътре в звездата се е образувала черна дупка - зародиш, която е започвала интензивно да поглъща материя. Звездата е навлизала в т.нар. фаза квазизвезда - черна дупка в центъра и звездна обвивка отвън.

Второ, газовата обвивка е започвала да се разширява, докато не достигнела размери, сравними с тези на Слънчевата система.

Трето, образувал се е облак от газ, в центъра на който се намира черна дупка с маса, достигаща 10 000 слънчеви, а това е много пъти повече от съвременните черни дупки със звездна маса.

Новата схема позволява да се обясни как са съществували свръхмасивните черни дупки в младата Вселена. Смята се, че те са се образували в резултат на сливане на по-малки черни дупки. В този случай заради голямата маса на началните обекти процесът на нарастване на свръхмасивните дупки се е извършвал много бързо. БТА

ИЗТОЧНИК: ACTUALNO.COM

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3244 пъти.

Начало /  /  / Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди