Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди

 -Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди

Астрономи от университета на Колорадо са открили, че механизмът на зараждане на черните дупки във Вселената се различава от този на съвременните им събратя, съобщи БТА, позовавайки се на сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Смята се, че черните дупки се появяват в резултат на гравитационния колапс на звезди в последния етап на развитието им.

Според американските астрономи предишните модели не са отчитали факта, че първите звезди са превъзхождали многократно по маса съществуващите сега, затова процесът на поява на черни дупки в тях се различава.

Изследователите са на мнение, че преди милиарди години събитията са се развивали по следния сценарий.

Първо, вътре в звездата се е образувала черна дупка - зародиш, която е започвала интензивно да поглъща материя. Звездата е навлизала в т.нар. фаза квазизвезда - черна дупка в центъра и звездна обвивка отвън.

Второ, газовата обвивка е започвала да се разширява, докато не достигнела размери, сравними с тези на Слънчевата система.

Трето, образувал се е облак от газ, в центъра на който се намира черна дупка с маса, достигаща 10 000 слънчеви, а това е много пъти повече от съвременните черни дупки със звездна маса.

Новата схема позволява да се обясни как са съществували свръхмасивните черни дупки в младата Вселена. Смята се, че те са се образували в резултат на сливане на по-малки черни дупки. В този случай заради голямата маса на началните обекти процесът на нарастване на свръхмасивните дупки се е извършвал много бързо. БТА

ИЗТОЧНИК: ACTUALNO.COM

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3099 пъти.

Начало /  /  / Черните дупки са разяждали отвътре първите звезди