Monday, 23-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

До дни решават ще се изгражда ли нов реактор на АЕЦ

До дни решават ще се изгражда ли нов реактор на АЕЦ

До дни ще стане ясно дали на площадката на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде построен още един реактор, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, предаде Медиапуул.

"Очакваме през декември резултатите от предпроектно проучване, които ще дадат осъвременена оценка на ситуацията и възможностите", добави министърът.

Ако има такава възможност, реакторът най-вероятно ще е над 1000 мегавата, което означава, че ще е най-големият в България.

Той напомни, че възможността за нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй" и досега е стояла като алтернатива, но тя не е била предпочетена.

В отговор на въпрос каква е вероятност това да се случи сега, министърът каза, че "със сигурност процентът вероятност е двуцифрен".

За изграждането на нов реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй" има необходимата инфраструктура - тя се освобождава от извеждането от експлоатация на малките блокове - от първи до четвърти, каза Трайчо Трайков.

Изграждането на два нови реактора в АЕЦ "Козлодуй" ще бъде по-сложно, смята той.

Все още не се знае дали американски инвеститори ще се включат в АЕЦ "Белене". Това ще стане ясно, след като бъде избран консултант по проекта, което също ще стане до дни.

Запитан възможно да се строи и АЕЦ "Белене", и нова мощност в АЕЦ "Козлодуй," министър Трайков каза, че това би било икономически обосновано, ако има пазар за продукта. В момента в региона има дефицит на електроенергия, но има и много конкуриращи се проекти, така че въпросът е кой ще направи своя проект най-ефективен, посочи Трайков.

ИЗТОЧНИК:  ACTUALNO.COM

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3765 пъти.

Начало /  /  / До дни решават ще се изгражда ли нов реактор на АЕЦ