Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Мобилни клетки работят с вятърна енергия

Мобилни клетки работят с вятърна енергия-

Хората често проявяват загриженост за потреблението на енергия у дома, но малцина се замислят за ефекта върху природата от масовата непрекъсната употреба на мобилни телефони.

В крайна сметка клетките на операторите се налага да бъдат захранвани с нещо, - и в повечето случаи това е дизелово гориво или други невъзобновяеми и генериращи вредни емисии горива.

Ето защо решението на Helix Wind звучи доста обещаващо - ветрова турбина, която едновременно намалява разходите за поддръжката на мобилни клетки и снижава емисиите на въглероден двуокис в атмосферата.

В случай, че сте си представили масивните гигантски перки, присъщи на класическите ветрови генератори, дизайнът на вертикалната ветрова турбина на Helix е приятна изненада - футуристичен и не особено визуално натрапчив. Според създателите на технологията инвестициите в тях се възстановяват за около половин година. Друг е въпросът, че поне по време на криза някак не си представяме операторите охотно да инвестират в подобна неизпитана в дълготрайна употреба технология...

Тестовете на ветровите мобилни клетки на Helix ще стартират през ноември - засега само в САЩ и Африка, при това преимуществено на места, където изграждането на мрежа от традиционни мобилни клетки е неизгодна или твърде сложна.

Надеждите на създателите на технологията са да убедят мобилни оператори по цял свят да преминат към тази по-икономически изгодна и екологична технология. Важно е да отбележим, че Helix не са единствените, които разработват апаратура, разчитаща на ветровата енергия - Ericsson също разработват решение за радиокомуникационна кула, използващо вертикални турбини.

ИЗТОЧНИК: TEHNOZONA.BG

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 3603 пъти.

Начало /  /  / Мобилни клетки работят с вятърна енергия