Wednesday, 25-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето

Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето -

Астрономи от Европейската южна обсерватория (ESO) доказаха, че звезда, аналогична на Слънцето, има необяснимо поведение.

Резултатите от работата на учените са публикувани в две статии в сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, съобщи БТА, позовавайки се на Лента.ру.

Става дума за последния етап от развитието на звездите, когато те се превръщат в червени гиганти. По това време диаметърът им многократно се увеличава, а яркостта намалява.

Звездите започват да пулсират, което се отразява на яркостта им. Част от пулсациите добре се вписват в общата теория за процесите, които стават в звездите.

Една трета от наблюдаваните подобни на Слънцето звезди на късния етап от развитието си започват да изпитват дълги периоди на колебания, които могат да продължат до пет години. Причините за тях и досега не са известни.

В рамките на новата разработка учените са наблюдавали червени гиганти с помощта на телескопите VLT. В резултат те са събрали достатъчно систематични данни, които показват, че нито една от съществуващите теории не може да обясни колебанието на звездите.

ИЗТОЧНИК: ACTUALNO.COM

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 5884 пъти.

Начало /  /  / Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето