Monday, 20-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


az2de0wr, 2017-11-20
wh0cd1516845 prednisolone Prednisolone http://prednisolone02. us. org vardenafil hcl 20mg vardenafil hcl 20mg http://vardenafil02. us. com albuterol...
gjbxvbmp, 2017-11-20
wh0cd1033249 cipro Cipro http://cipro02. us. com prednisone over the counter prednisone prices http://prednisone03. us. org Tadalafil tadalafil 5 mg...
1ptj7re1, 2017-11-19
wh0cd2967633 buy clomid stromectol citalopram citalopram clindamycin hcl 300 mg lisinopril prinivil zestril

Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето

Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето -

Астрономи от Европейската южна обсерватория (ESO) доказаха, че звезда, аналогична на Слънцето, има необяснимо поведение.

Резултатите от работата на учените са публикувани в две статии в сп. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, съобщи БТА, позовавайки се на Лента.ру.

Става дума за последния етап от развитието на звездите, когато те се превръщат в червени гиганти. По това време диаметърът им многократно се увеличава, а яркостта намалява.

Звездите започват да пулсират, което се отразява на яркостта им. Част от пулсациите добре се вписват в общата теория за процесите, които стават в звездите.

Една трета от наблюдаваните подобни на Слънцето звезди на късния етап от развитието си започват да изпитват дълги периоди на колебания, които могат да продължат до пет години. Причините за тях и досега не са известни.

В рамките на новата разработка учените са наблюдавали червени гиганти с помощта на телескопите VLT. В резултат те са събрали достатъчно систематични данни, които показват, че нито една от съществуващите теории не може да обясни колебанието на звездите.

ИЗТОЧНИК: ACTUALNO.COM

 


Сподели във facebook


Тази страница е видяна 5725 пъти.

Начало /  /  / Учените зяпнаха пред звезда, подобна на Слънцето