Thursday, 26-04-2018
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


климатици аспирация хладилна техника, 2018-04-22
Kлиматизация и отопление-климатици аспирация хладилна техника- Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, ...
Бърз и лесен заем, 2018-04-18
Добър ден, Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от...
Кочев Клима ЕООД, 2018-04-18
Климатици в Бургас с безплатен монтаж! Къде? От Кочев Клима ЕООД, фирма за климатици в град Бургас предлага: продажба, монтаж, поддръжка и ремонт...

Втечняване на хладилния агент

Изпарение = течност → газ


Изпарението е процеса на преминаване на дадено вещество от течно в газообразно състояние.
След освобождаване на топлината хладилният агент от газообразно състояние преминава в течно състояние.
Например, когато се качваме на автобус или влак през зимата ние наблюдаваме замъгляване по прозорците. Това явление се нарича втечняване.


Относно въпроса дали водният слой, който замъглява прозорците се е формирал от външната или вътрешната страна, отговорът е от вътрешната.


Това е така, защото топлият въздух (в газообразно състояние) вътре в автобуса се охлажда от ниските температури навън и влагата във въздуха кондензира в вода, която се отлага по прозорците на превозното средство. Устройството, което превръща газа в течност чрез отделяне на топлина се нарича кондензатор (охлаждащ агрегат).

Кондензаторите, които използват въздух за да предизвикат отделянето на топлина от хладилния агент се наричат кондензатори с въздушно охлаждане, докато тези, които използват студена вода за отделянето на топлина се наричат кондензатори с водно охлаждане.

 

 
Тази страница е видяна 4537 пъти.

Начало /  / Втечняване на хладилния агент