Saturday, 18-11-2017
Горещи оферти
реклама


Промоция Климатици York

Промо цени на инверторни климатици York стенен и подов тип.

Качество на ниски цени от Aircon service. Инверторни климатици YORK с гаранция и сервизна поддръжка. Качествен монтаж в срок и отлични цени.

Климатици Daikin

Климатици Daikin - История на Daikin, технически данни на климатиците Daikin, Daikin цени и промоции.


svxpti8m, 2017-11-18
wh0cd1487994 biaxin inderal avodart buy anafranil advair seroquel xr cost furosemide
y25menke, 2017-11-18
wh0cd1487994 10 mg prednisone 10 mg prednisone http://prednisone03. us. org sildenafil sildenafil http://sildenafil03. us. com allopurinol...
l590ndkb, 2017-11-18
wh0cd1516845 water pill triamterene hctz abilify order levaquin online allopurinol cymbalta generic azithromycin z-pak atarax 25mg cipro tablets...

Разширение на хладилния агент

Хладилният агент в течно състояние с температура 45ºС генериран в кондензатора преминава в изпарителя, където абсорбира топлината и се изпарява отново.

Както е показано на диаграмата топлината, абсорбирана от хладилния агент, т.е температурата на въздуха в помещението, е 30ºС. В този момент хладилният агент в течно състояние с температура 45ºС не е в състояние да абсорбира топлина от въздуха в помещението, която да послужи за изпарение.

По тази причина температурата му в кондензатора трябва да се понижи до по-ниска температура на изпарение. За тази цел на входа на изпарителя е инсталиран термо-регулиращ вентил (или капилярка), който понижава налягането в изпарителя до 0,49 МРа.
Както е показано в таблицата на стр. 7, когато налягането се понижи до 0,49 МРа, температурата се променя на 5 ºС. В този момент хладилният агент, който е в течно състояние може да абсорбира топлината на въздуха в помещението (30 ºС) и да реализира изпарение.


Гореспоменатият клапан се нарича терморегулиращ вентил.
Разбира се някои климатици използват капилярни тръбички, които имат същите функции както и терморегулиращия вентил. Както бе описано по-горе, хладилният агент се движи в цикъл, в който последователно се извършват следните промени: хладилният агент в газообразно състояние с ниска температура и под високо налягане променя състоянието си в течно, а в последствие в нискотемпературна течност под ниско налягане, която на свой ред се превръща в газообразно състояние.


По този начин климатиците абсорбират топлината от затворените помещения чрез изпарение на хладилния агент и освобождават абсорбираната топлина навън чрез процеса на кондензация. Така хладилните агенти представляват средството, с което топлината се пренася.
Тази страница е видяна 3595 пъти.

Начало /  /  Разширение на хладилния агент